Csak rajongóknak: letölthető az Opera 9.5 alfa

Hirdetés

Roppant ígéretesnek tűnik az egy ideig háttérbe szorult böngésző, a sokak által talán már nem is ismert Opera fejlesztése. Az év elején a hírekbe került szoftvernek most újabb változata érhető el, a 9.5-ös alfa-, tehát még komoly tesztek előtt álló verziója.

Az új változat egyik hátránya maradt, hogy a windowsok közül csak az XP-n és a Vistán futtatható, de Macre és Linuxra viszont elkészült. Emellett természetesen – ahogyan a fejlesztők is felhívják rá a figyelmet – alfa-verzió a 9.5-ös, ezért a kíváncsi felhasználóknak erősen ajánlott elkülönítve telepíteniük, s nem felülírni a 9.23-as változatot.

Annyi első pillantásra is látható, hogy a program működése felgyorsult, s jelentősen feljavult az előnézeti kép, valamint a gyorshívó funkció is. De – kísérleti állapotról lévén szó – még nagyon sok a hiba. A program újdonságairól, a hibákról és a legfrissebb javításokról részletes leírás található az Opera honlapján, valamint a Magyar Opera blogjában, s ugyanitt találhatóak a letöltés linkjei is.

Azóta történt

Előzmények