Frissült az ASP .NET-es bugkereső

Megjelent a DevPartner Studio programkódelemző alkalmazás új verziója. Doug Carrier, a szoftvert  fejlesztő Compuware termékmenedzsere szerint a 9.0-s verzió több mint 200 potenciális sebezhetőséget, illetve gyanús mintát ismer fel a Microsoft ASP.NET keretrendszerben fejlesztett alkalmazások forráskódjában. Az amerikai cég állítja, hogy ha már a fordításkor sikerül lokalizálni a biztonsági problémákat, sokkal egyszerűbb a javítás, hiszen a program már azelőtt megmutatja a rosszul megírt programsorokat, hogy azok mélyen beépülnének a kódbázisba. A szoftver webes jelentéseket is tud készíteni a programkódról, több szempont szerint is, ezekből az IT-vezetők képet kaphatnak a kódbázis stabilitásáról.

„Sok IT-projekt azért vall kudarcot, mert a vállalatok egy része nem veszi elég komolyan a minőséget. Tudott dolog, hogy egy alkalmazás fejlesztési ciklusának elején sokkal olcsóbb javítani a hibákat, mint később. A kód minőségét vizsgáló alkalmazások használatával nagyobb teljesítményű és biztonságosabb szoftverek készíthetők, mint egyébként” – mondta Carrier.

Az új DevPartner Studio támogatja a 32 bites alkalmazások fejlesztését x64-es Windows platformon, valamint a Visual Studio 2008-at, a Windows Server 2008-at, a .NET Framework 3.5-öt és a Windows Presentation Foundationt. Természetesen nem feledkeztek meg a korábbi fejlesztésekről sem, minden Visual Studio 6.0-s, Visual Basic 6.0-s, Visual C++ 6.0-s, Visual Studio .NET 2003-as és .NET Framework 1.1-es alkalmazást is támogatnak.

Azóta történt

Előzmények