Együttműködési megállapodást kötött a CETIN Hungary és az Óbudai Egyetem

A partnerség keretében a független, integrált infrastruktúra-szolgáltató egy 400 tételt meghaladó átviteltechnikai eszközcsomagot adományoz az egyetemnek.

Hosszú távú, a műszaki ismeretek fejlesztését célzó, valamint a munkaerő-igényekhez igazodó, versenyképes diplomával rendelkező szakemberek képzését támogató együttműködésről írt alá megállapodást egymással a CETIN Hungary és az Óbudai Egyetem.

Az együttműködés keretében a CETIN összesen 417 darab átviteltechnikai eszközt adományoz az egyetemnek az oktatás színvonala, valamint a tanintézmény infrastruktúrájának fejlesztése céljából. Ezen felül a vállalat az eszközök felhasználását és jövőbeni alkalmazását segítve szakmai konzultációt is nyújt az egyetemnek.

„A CETIN számára nagy jelentőséggel bír az utánpótlás-nevelés színvonalának emelésében való részvétel, különösképp a cég humánerőforrás-igénye szempontjából kiemelt fontosságú képzési területeken” – mondta Ötvös Tamás, a CETIN Hungary Zrt. vezérigazgatója. „Éppen ezért örömünkre szolgál, hogy az Óbudai Egyetemmel kötött megállapodásunk révén idén már a második jelentős partneri együttműködés veheti kezdetét felsőoktatási intézménnyel.”

„Folyamatosan arra törekszünk, hogy hallgatóink ne csak az elméleti, hanem a mindenkori piaci igényekhez igazodva megfelelő gyakorlati felkészítésben is részesüljenek” – hangsúlyozta dr. habil Felde Imre, az Óbudai Egyetem ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettese az aláírást követően. Mint fogalmazott: „Az Óbudai Egyetem értékes és jól hasznosuló diplomával bocsájtja ki hallgatóit, az itt végzettek több mint 90 százaléka szinte azonnal el tud helyezkedni tanult szakterületén. Ennek is köszönhető, hogy ma már minden harmadik mérnök az Óbudai Egyetemről kerül a munka világába” – tette hozzá a rektorhelyettes. Kiemelte: ezért is van kiemelt jelentősége a ma született megállapodásnak Magyarország egyik vezető független távközlési infrastruktúra szolgáltatójával. „Az együttműködés hosszú távon hozzájárulhat majd ahhoz, hogy hazai és a nemzetközi viszonylatban is egyaránt keresett és versenyképes szakembereket képezzünk” – húzta alá Felde Imre.

A felek a megállapodás szerint a jövőben törekednek az együttműködés kiterjesztésére elsősorban közös képzési és kutatási programok kidolgozásával és elindításával, valamint közös szakmai projektek beazonosításával és megvalósításával.

Azóta történt

Előzmények