Az öngyújtó és borotva után itt az eldobható Bic mobiltelefon

Az eldobható öngyújtókra, golyóstollakra, borotvákra stb. szakosodott francia Bic cég augusztus 7-én kezdi meg Franciaországban az első eldobható mobiltelefonok értékesítését, s ha kedvező fogadtatásra találnak, akkor beindul az európai terjesztés is.

A Bic a France Telecomhoz tartozó Orange mobilszolgáltatóval együttműködésben kezdi meg az értékesítést. A BicPhone 49 euróba (11 250 Ft) fog kerülni, s az egyszerű, minden extrát nélkülöző Alcatel készülékhez egy négyórányi üzemidejű, feltöltött akkumulátor, egy telefonszám és egyórányi, két hónapig érvényes ingyenes telefonálás jár – 10 perc már vásárláskor, további 50 perc az aktiválás után.

A jelentősen redukált tudású (van benn ugyan rádió is, de elsősorban a hívások és SMS-ek küldésére és fogadására tervezték) készülékbe előre behelyezett SIM-kártya ugyanakkor alkalmas a feltöltésre is, az aktiválás után a szám még egy évig él. A különösen a turistákat, az utazókat megcélzó, narancs és zöld színben kapható, 61 gramm súlyú, 98 x 44 x 12,6 mm méretekkel rendelkező telefont olyan helyeken fogják kínálni, ahol a többi eldobható terméket szokás általában: szupermarketekben, vegyeskereskedésekben, dohányüzletekben, újságosoknál, pályaudvarokon és repülőtereken.

Azóta történt

Előzmények