Bemutatkozott az Adobe Acrobat 9

Az Adobe a hét elején jelentette be dokumentumkezelő szoftvercsaládjának, az Adobe Acrobatnak legújabb, 9-es verzióját. Az új szoftver angol nyelvű változata július elejétől érhető el a szokásos három csomagban – a fejlesztők az új verzió kidolgozásakor ezúttal a csoportmunka során felmerülő komplex igényeket helyezték előtérbe.

Az Acrobat 9 natív módon támogatja az Adobe Flash tartalmakat, lehetővé teszi, hogy különböző formátumú dokumentumot egyetlen PDF portfólióban egyesítsünk, az Adobe Acrobat Connectre épülő megosztott funkciói révén pedig megkönnyíti a csoportmunkát – ígéri a szoftvercég. A Standard, Pro és Pro Extended változatokban a boltokba kerülő Adobe Acrobat 9 a cég elképzelései szerint több mint egy szokványos dokumentumkezelő szoftver: olyan eszköz, amely a térbeli korlátokat legyőzve az eddigieknél hatékonyabban segíti a csoportmunkát. Az Acrobat 9 ezen új funkciói az acrobat.com weboldalra épülnek, amelyen ingyenesen megoszthatók (tárolhatók) a PDF-dokumentumok, és amelyen keresztül valósidejű csoportmunkára hívhatók a munkatársaink, partnerek.

Az online felület használatához egy Adobe ID szükséges (ugyanezzel az azonosítóval használható az Adobe Photoshop online változata), a cég a regisztráció után 5 GB tárhelyet bocsát rendelkezésre a szerverén, és az első 5 dokumentum PDF-be konvertálását térítésmentesen elvégzi. Akinek ennél nagyobb kapa­citásra van szüksége, saját fájlszervert is üzembe helyezhet, azaz nem kötelező az acrobat.com-ot használni.

A szoftver tartalmazza az ingyenes Adobe Flash Player 9 lejátszót, így akár a Flash videók vagy Flash alkalmazások is beépíthetők a PDF fájlba, ezzel interaktívvá tehetők az egyébként statikus doku­mentumok. Az Acrobat 9 részét képező Adobe Presenter 7 szoftverrel Flashalapú prezentációk és kérdőívek készíthetők a Microsoft PowerPoint segítségével, majd ezek beágyazhatók a PDF-ekbe. Az ingyenes PDF-olvasóban a beágyazott videók és 3D-s objektumok is megtekinthetők, véleményezhetők. Az új szoftverrel ezenfelül lehetőség van külső hivatkozások (RSS, Google Maps stb.) kezelésére is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények