Pendrive-ok a falban, az utcán

(Infobulvár) A meghökkentő ötleteiről ismert Aram Bartholl újabb akciót kezdeményezett: New York néhány utcáján USB-s tárolókat épített a falakba, melyeknek az a célja, hogy egyfajta „offline P2P-fájlmegosztást” generáljanak.

Bartholl

A német, brémai születésű, építész végzettségű performer jól ismert arról, hogy elsősorban a digitális és a való világ kapcsolatai érdeklik, ehhez kapcsolódva szervez akciókat, és az intermedialitást kutató munkásságát már több rangos nemzetközi szervezet is díjakkal ismerte el.

Hirdetés

A projekt neve „Dead Drops” (a „dead drop” angolul egy olyan titkos helyet jelöl, ahol két fél mások tudta nélkül hagyhat üzenetet egymásnak, mint például a méltán híres „Abigél” című magyar filmben, ahol a szobornál várta a bizalmas üzenet a főszereplőt).

Bartholl

Bartholl arra igyekszik rávenni a résztvevőket, hogy menjenek a megjelölt helyekre laptopjaikkal, töltsenek fel, illetve le tartalmakat névtelenül. Jelenleg öt helyszínen találnak New Yorkban az érdeklődők falba ágyazott tárolókat, de az ötletgazda blogja szerint ez csak a kezdet, hamarosan több városban is megjelennek a beépített csatlakozók, s nemsokára kampány is indul, melyben videó és szöveges magyarázat is segítséget nyújt azoknak, akik kipróbálnák.

Előzmények