Tim Cook meglepetéseket ígért a vásárlóknak

Tim Cook, az Apple vezetője tegnap az All Things Digital D11 konferenciáján megvédte cégét, és kijelentette, hogy továbbra is kiemelkedően innovatív vállalat maradtak. Közölte, hogy hamarosan újabb korszakalkotó termékekkel jelentkeznek, és utalt rá, hogy a „viselhető számítógépek” közöttük lesznek. A cégvezető mindezzel igyekezett cáfolni azokat a vélekedéseket, hogy az okostelefonok és a táblagépek piacát meghatározó fejlesztések után az Apple tarisznyájában jelenleg nincs semmi azokhoz mérhető újdonság.

Cook rámutatott, hogy a viselhető számítástechnikai eszközök lesznek a közeljövő fő trendjének meghatározói – pl. az általuk fejlesztett óra, vagy a Google Glass (amelyet egyébként Cook nem kedvel, és nem is jósol nagy jövőt neki).

A cégvezető egyéb terveket is említett, például a jelenlegi Apple TV-t meg kívánják haladni, és egy évek óta fejlesztett, teljesen új megoldással állnak elő – de részleteket itt sem közölt. Arra is kitért, hogy nem idegenkednek a felvásárlásoktól sem, ha egy új termékhez szükség van erre – az idei üzleti évben már kilenc akvizíciót hajtottak végre, mondta, és ez több, mint az egyébként átlagosan évi hat felvásárlás.

Cook úgy véli, hogy a kisebb-nagyobb botlások (pl. a térképes fiaskó) ellenére a cég még mindig „cool”, stabil lábakon áll, és megígérte, hogy nagy meglepetésekkel szolgálnak majd a fogyasztóknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények