Az Apple nem tudta elérni a HTC-telefonok kitiltását

Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (ITC) tegnap elutasította az Apple kérését, melyben szabadalomsértésre hivatkozva kérték a tajvani HTC telefonjai amerikai árusításának ideiglenes korlátozását, ugyanakkor az ügy kivizsgálása folytatódik.

Az Apple előzetes panasza nyomán a HTC által a Sprint Nextel szolgáltatónak szánt telefonokat májusban feltartóztatták a határon, így ezzel nemcsak a tajvani cégnek, hanem az amerikai ISP-nek is mérhető károkat okoztak. A szóban forgó Apple-szabadalom egy viszonylag elterjedt szolgáltatásra vonatkozik: az amerikai cég azt sérelmezte, hogy a HTC telefonjainak szoftvere az ő megoldásukat használja akkor, amikor a rendszer a telefonon érzékelt e-mailekben telefonszámokat keres, majd ezeket egy mozdulattal el lehet menteni a telefonkönyvbe, illetve hívni lehet őket közvetlenül az e-mailből. A Cnet tudósítása szerint egyébként a kényszerváróba helyezett telefonok ennek ellenére elkezdtek beszivárogni az USA-ba.

Az ITC határozatában megállapítja, hogy az Apple nem hozott fel elegendő és elég erős bizonyítékot annak megindokolására, hogy a hatóságok ne engedjék be az országba a versenytárs készülékeit, és azt sem fogadták el, hogy az Apple szerint a HTC félrevezető információkkal látta el a vámosokat.

Az Apple-lel hasonló ügyekben már pereskedő HTC képviselője kijelentette, hogy készülékeiket és az azokon futó szoftvereket úgy tervezték át, hogy azok így már nem sértik az Apple jogait.

Azóta történt

Előzmények