Online filmkölcsönzésbe vág bele az Amazon is?

Most már egyre bizonyosabbnak tűnik, hogy az Amazon harcba száll a nemzetközi terjeszkedését nemrég bejelentő, az Egyesült Államokban igen nagy sikerű, online filmnézést kínáló Netflixszel, és erős az elhatározás, hogy elindítsák saját szolgáltatásukat, az Amazon Prime-ot – számolt be az első kézből származó információk alapján a helyzetről az Engadget.

Amazon Prime
Forrás:Engadget

A lap munkatársai múlt szombaton már működés közben láthatták a gyakorlatilag platformfüggetlen szolgáltatást, és be tudtak arról számolni, hogy a streamben érkező filmeket és tévéshow-kat kínáló üzletág közel áll a beindításhoz (még akkor is, ha a cég sem magát a projektet nem erősítette meg hivatalosan, sem arról nem kívántak nyilatkozni, hogy mikor is lesz kész): információik szerint az Amazon évi 79 dolláros előfizetésért kínál majd korlátlan hozzáférést a felhasználóknak (egy film vagy show két napig lenne elérhető). Habár üzletileg mindenképp a Netflix az ellenfél, de az Amazon még messze nem áll olyan jól tartalomban, mint a konkurens, egyelőre körülbelül ötezer címet tudnak ajánlani. A Netflix jelenleg sokkal több tartalmat kínál, és az évi előfizetés náluk alig drágább, 96 dollár.

Az Engadget által megszerzett képernyőképek ellenére egyelőre semmiféle hivatalos megerősítés nincs, az Amazon terveire egyedül a screenshotok bizonyítékok.

Azóta történt

Előzmények