Terjeszkedik Európában az Amazon e-könyvesboltja

Az amerikai Amazon.com Olaszországban és Spanyolországban is megkezdte elektronikus könyvolvasója és az e-könyvek forgalmazását. A világ legnagyobb internetes kereskedővállalata mindkét országban 99 euróért kínálja új Kindle olvasóját, és helyi kiadók több ezer kötetének digitális változatát tette hozzáférhetővé az ünnepi bevásárlási szezonra.

A több mint 900 ezer angol kötet mellett az olasz Kindle Store-ban körülbelül 16 ezer olasz nyelvű e-könyv vásárolható meg, köztük olyan népszerű szerzők munkái, mint Roberto Saviano, Tiziano Terzani vagy Umberto Eco. A spanyol áruházban 22 ezer e-book érhető el, melyek között vannak katalán, baszk és galíciai nyelvű kiadványok is. A vállalat kiemelte, hogy az El Cultural 30-as bestsellerlistájáról 20 megvásárolható elektronikus kiadásban a boltban.

Európában a Kindle Store eddig az Egyesült Királyságban, Németországban, Ausztriában és idén ősz óta Franciaországban volt elérhető. Ezekben az országban – ahogy mostantól Olaszországban és Spanyolországban is – a független szerzők és kiadók is feltölthetik a könyveiket az áruházba az Amazon Direct Publishing szolgáltatáson keresztül.

Azóta történt

Előzmények