Történelem a magyar interneten: bezárt az AltaVizsla.hu, a tar.hu és az X3.hu

Hosszas szenvedés ér hamarosan véget, mivel a körülbelül negyven oldalt üzemeltető Generál Média Kft. ma körlevélben is értesítette felhasználóit, hogy több szolgáltatást megszüntetnek: az X3.hu, a tar.hu és az AltaVizsla.hu oldalak kép-, tárhely- és levelezőszolgáltatásai jelenlegi formájukban rövidesen eltűnnek. A magyarázat szerint a váltást részben az elavult szoftverkörnyezet teszi indokolttá, illetve elengedhetetlenül szükséges is ahhoz, hogy új, több igényt kielégítő, korszerűbb szolgáltatással állhassanak elő a közeljövőben.

A közlemény szerint az itt hosztolt oldalak nem vesznek el, minden tartalom lementhető FTP-n keresztül. Ezt az X3.hu felhasználói az ftp.x3.hu címen tehetik meg, ahol az X3.hu-s azonosító adataikkal tudnak belépni. Ez a lehetőség február 20-ig érhető el. A tar.hu felhasználói pedig az ftp.web.tar.hu címeken végezhetik el az adatok mentését, a tar.hu-s azonosító adatokkal lehet belépni.

Az átalakítás keretében az altavizsla.hu is bezárta kapuit. Az oldal levelezőszolgáltatása, a VizslaMail is megszűnik, helyette a Postafiok.hu rendszerét ajánlják a működtetők. Itt minden felhasználó több mint 7 GB tárhelyet kap, szemben a VizslaMail 100 megabájtjával, illetve ez a rendszer POP3-, IMAP-, SMTP-támogatással is rendelkezik, és áthelyezhetőek a VizslaMailbe érkezett levelek.

A cég ígérete szerint hamarosan új struktúrával, kibővült repertoárral és sok extra funkciót nyújtó szolgáltatással térnek vissza. Addig is azoknak, akik továbbra is igénybe vennék ezt a tárhelyszolgáltatást, annak az idei évre szintén sok újdonsággal készülő Freeweb.hu-t, nagyméretű fájlok tárolásához pedig a Data.hu-t ajánlják.

Azóta történt

  • Az internet aranykora

    Most dupla ISDN-nel már olyan 18k/s-ig is felszökik – kicsit több lett a számla ebben a hónapban, olyan tizen-huszonakárhány, de nekem így is bőven megéri.

Előzmények