Már az ajándékkártyát is részletre veszik

Betör az ajándékkártyák piacára az Affirm BNPL-cég, ez érdekes trendekhez vezethet.

A kereskedelmi márkák körében használt ajándékkártyák egyik nagy kibocsájtójával állapodott meg az Affirm BNPL-cég, így a vásárlók már az ünnepekre is vehetnek digitális ajándékkártyákat – ezeket pedig részletekben lehet kifizetni, akár 12 hónap alatt. Az ajándékkártya fizikai boltokban is használható.

A BNPL-cégek népszerűsége egyébként is egyre nagyobb, sokan vesznek így részletre mindenféle termékeket. Az USA-ban a szektor 17,5 százalékot nőtt egy év alatt, október és december között 15,9 milliárd dollárt költöttek BNPL-hitelek formájában a vásárlók. Főleg elektronikai terméket, ruhát, bútort és élelmiszert vesznek így. A rendeléshez napokon belül hozzájutnak, fizetni havonta vagy kéthetente kell, általában 4 részletben.

Az újítást egy ideje tesztelik, és szándékosan az ünnepek előtt vezették be, ilyenkor népszerűek nagyon az ajándékkártyák. Ezzel a BNPL-szektor tovább terjeszkedik, és a fizikai boltokba is eljut, az ígéretek szerint rejtett és későbbi költségek nélkül. Hasonló húzása volt már a rivális Klarnának is.

Előzmények