Ajándék szótár a Microsofttól

Áprilistól az Office 2003 irodai csomagot használóknak egy angol–magyar, magyar–angol online szótárat tesz hozzáférhetővé a Microsoft Magyarország. A szótár használatához a telepített programcsomag – Basic, Standard, Small Business vagy Professional változat – melett csupán aktív internetkapcsolatra van szükség.

A szótár egyszerűen kezelhető. Szövegszerkesztés közben például elég az ALT gombot lenyomni és a fordítandó szóra kattintani, a szótár ezt követően a képernyő szélén megjelenő munkaablakban azonnal megmutatja a jelentést. A szótárprogram – mely nem csupán Office alkalmazásokban, hanem az Internet Explorer böngészőben is használható – alapbeállítás szerint automatikusan megállapítja, hogy milyen nyelvű szóra kattintottunk, majd ennek megfelelően választja meg a fordítási irányt és jeleníti meg a találatokat.

Az Office-felhasználók által ingyenesen használható szótármodul a Polygott Kft. által fejlesztett Dativus alapszótár, melynek szókészlete nagyjából egy kis- és középszótár közé esik. Ez a modul csak egyedi szavak fordítását végzi el. Azok, akik ennél többre vágynak, 5000 forintért vásárolhatják meg a bővített változatot, mely a nagyszótár anyagából dolgozik, képes kifejezések és mondatrészek átültetésére és a ragozott szóalakokban is felismeri a töveket.

Azóta történt

Előzmények