Adatvédelmi pornóbotrány indul Kanadában

Törvényszegéssel vádolja a Pornhub és más felnőtt oldalak üzemeltetőit a kanadai adatvédelmi biztos.

Philippe Dufresne kanadai adatvédelmi biztos kijelentette, hogy a Pornhub.com és más felnőtt weboldalak üzemeltetői törvényt szegtek, amikor engedélyezték az intim képek megosztását anélkül, hogy azok minden egyes szereplője tudott volna erről vagy hozzájárulását adta volna.

Vizsgálat indult az Aylo Holdings ellen, miután egy nő azt vette észre, hogy volt barátja intim videókat és képeket töltött fel róla a hozzájárulása nélkül. Dufresne szerint lépéseket kell tenni, hogy csak olyan kép és videó jelenhessen meg, amiről minden szereplő tud vagy hozzájárulását adta.

A biztos szerint az elégtelen adatvédelmi intézkedések a Pornhub, Aylo (az Aylo a Pornhub anyacége) és egyéb oldalakon borzasztó következményeket okoznak az áldozatoknak, mivel nem adták a megosztáshoz a hozzájárulásukat. Állítása szerint aki tartalom eltávolítását kéri, az nagyon fárasztó és eredménytelen ügyintézéssel találja magát szembe. Az Aylo pedig a hatóság javaslatait sem követte.

Az Aylo azt állítja, számos lépést tettek már az illegális anyagok távoltartása érdekében, és azért, hogy megoldják a fentebb taglalt jelenséget.

A cég egyébként decemberben 1,8 millió dollárt fizetett ki az USA kormányának, hogy megoldjon egy vizsgálatot, amely egy állítólagos szexkereskedelem kapcsán vizsgálta a cég érintettségét.

Előzmények