A Samsung kihagyhatja a legnagyobb európai tech kiállítást

Az új koronavírus-járvány miatt rengeteg nagy és fontos technológiai esemény is elmaradt idén, köztük például a barcelonai Mobile World Congress. A kórság egy másik nagy és jelentős európai szakkiállításnak is komoly gondot okozott. Sokáig kérdéses volt, hogy a berlini IFA-t megtartják-e, de végül a szervezők kitaláltak egy köztes megoldást. Az idei rendezvény teljesen más jellegű lesz, mint korábban, a nagyközönség számára például nem is lesz nyitott, és a látogatók számát is komolyan korlátozzák.


[+]

A szigorú biztonsági protokollnak köszönhetően úgy tűnt, hogy a nagy piaci résztvevők hajlandóak megjelenni az eseményen, bemutatni újdonságaikat, és találkozni partnereikkel. Eddig legalábbis, ugyanis a dél-koreai médiában megjelent pletykák szerint a Samsung nem lesz jelen az IFA-n, pont a járványt okolva a távolmaradásért. A cég még nem erősítette meg ezt az értesülést hivatalosan, de jelzésértékű, hogy nem is cáfolta azt.

Mi csak remélni tudjuk, hogy más cég nem követi a Samsung példáját (amely egyébként 1991 óta van jelen a kiállításon), mert a PROHARDVER!-t meghívták a szervezők, így mi biztos ott leszünk Berlinben.

Azóta történt