A Sagem és a Kapsch is beszállt a 2-es metróba

A francia érdekeltségű Sagem-csoport magyar leányvállalata is bekapcsolódik az Örs vezér tere és a Déli pályaudvar közötti 2-es metróvonal modernizációjába. Európa egyik legrégebbi metróvonalának teljes rekonstrukciójában a Sagem révén megújul a teljes kommunikációs és monitoring rendszer, a projekt másik beszállítója pedig az osztrák Kapsch csoport egyik leányvállalata lesz. A projekt költségvonzatával kapcsolatban titoktartás köti a feleket – állítja a bécsi Der Standard.

A kettes metró teljes rekonstrukciója magában foglalja az alagút és a sínek felújítását, valamennyi állomás átépítését, az energiaellátás és a teljes kommunikációs rendszer modernizációját. Míg a Sagem a megbízás értelmében a kommunikációs és közlekedés-telematikai megoldásokért, a Kapsch az új hangosításért és a tűzjelzők kiépítéséért felel, valamint a metró szerelvényeinek rádiós összeköttetését is ők fogják megoldani. A projekt több szakaszban, előreláthatólag 2007 végéig valósul meg.

A Sagem hazájában egyike a legnagyobb telekommunikációs, míg Európában a legnagyobb védelem- és biztonságtechnikai megoldásokat szállító cégeknek. A több mint 20 országban jelenlévő cég érdekeltségei révén 1990 óta szereplője a magyar piacnak. A Kapsch CarrierCom (a Kapsch csoport tagjaként) kommunikációs technológiai megoldásokat kínál üzemeltetőknek.

Előzmények