A Microsoft leáll a Windows verziókkal

Jerry Nixon (a Microsoft egyik vezető fejlesztője) az Ignite konferencián mondta el, hogy a Windows 10 lehet az utolsó Windows. A Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy a jövőben nem önálló verziók, hanem frissítések érkeznek majd az operációs rendszerhez.

A különálló verziók néhány évenként történő bevezetése komoly terhelést jelentett a vállalatnak, hiszen amellett, hogy meg kellett győzni az embereket, hogy szükségük van a legújabb operációs rendszerre, azt is bizonygatniuk kellett, hogy az új jobb, gyorsabb, praktikusabb az előzőeknél. Ez a marketingköltségeket is jelentősen növelte, illetve a kimúlni képtelen XP példája is jól mutatja, hogy a fragmentációval is meg kell küzdeniük.

Satya Nadella előadása Craighton Berman rajzán
Satya Nadella előadása az Ignite konferencián – Craighton Berman rajzán (forrás: Microsoft) [+]

A Windows ezentúl szolgáltatásként jelenik meg a vállalati stratégiában, az új funkciók és a frissítések folyamatos módon érkeznek majd, hosszú jövőt biztosítva a Windows számára – írja a Microsoft közleménye. Ez persze nem jelenti azt, hogy bizonyos funkciókért ne kérhetnének pénzt a jövőben, azt viszont előre vetíti, hogy egy ideig biztosan nem érkezik teljesen új operációs rendszer a redmondi óriástól.

Azóta történt

Előzmények