A magyaroknak is ingyenes a Jajah-telefonálás

Mostantól Magyarországról is használható a Jajah VoIP-szolgáltatás. Aki a cég honlapján regisztrálja magát, ingyen telefonálhat Németországba, Nagy-Britanniába, az Egyesült Államokba, Kínába és még számos más országba – adta hírül sajtóközleményében a kaliforniai távközlési társaság. Ez persze még önmagában nem lenne újdonság, a Jajah egyedisége abban rejlik, hogy meglévő vezetékes – vagy néhány ország esetében mobil- – telefonunkon bonyolíthatjuk az internetes hívásokat. Sajnos a számítógép még így sem mellőzhető, hívást ugyanis a cég weboldalán keresztül lehet kezdeményezni.

A regisztrációkor elég csak a saját telefonszámunkat megadni a honlapon. Ezután saját vezetékes telefonunkon beszélhetünk a hívott féllel, akinek a számát szintén az oldalon kell begépelni. Ha a partner nem Jajah-felhasználó, a hívásokért fizetni kell, de a megszokott tarifáknál jóval kevesebbet, általában a nemzetközi hívások szokásos díjának csupán 20 százalékát. A szolgáltatás további előnye, hogy nincs havi díj, nincs regisztrációs díj, nincs szerződéskötési kötelezettség – persze a vezetékes szolgáltatónak továbbra is fizetnünk kell a havi előfizetési díjat.

A Jajah egy meglehetősen új cég: 2005-ben alapította Roman Scharf és Daniel Mattes. Mindkettejüket a korlátok nélküli távközlés megteremtése vezérli, mind az eszközök, mind a tarifák, mind a telefonálás helyszínének és funkcionalitásának tekintetében. A cégnek – amely még az idén egymillió előfizetőt szeretne gyűjteni – a kaliforniai Mountain View-ban, Luxembourgban és Tel-Avivban van irodája.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JAJAH

Előzmények