A Magyar Telekom felvásárolja a Dataplexet

Hirdetés

A Magyar Telekom december 12-én szerződést írt alá a Dataplex Kft. százszázalékos tulajdonrészének megvásárlásáról – jelentette be ma a távközlési vállalat. A Dataplex a hazai informatikai szolgáltatási piacon van jelen, korszerű infrastruktúrával és tapasztalt szakembergárdával rendelkezik, budapesti adatközpontja a legfejlettebb technológiai színvonalat képviseli. A cég idei árbevétele várhatóan eléri az 1,3 milliárd forintot.

A felvásárlás értéke 5,1 milliárd forint, melyet a Magyar Telekom a rendelkezésére álló hitelkereteken keresztül fedez. A telkó emellett átvállalja a Dataplex 230 millió forint eszközlízing-kötelezettségét is. A tranzakció lezárásához – amelyre a tervek szerint 2006 első negyedévében kerül sor – a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges – áll a közleményben.

A Magyar Telekom az akvizícióval növekedési lehetőséget szeretne teremteni az informatikai szolgáltatások piacán, ahol saját kapacitásai már nem elégítik ki kiemelt üzleti ügyfeleink igényeit. Amint az ismert, hasonló piaci szegmensben működik a T-Online Adatpark, amely elsősorban web- és szerverhostinggal foglalkozik.

A Dataplex idén szeptemberben váltott tulajdonost, amikor a Béres-csoport eladta többségi tulajdonrészét a Wallis Rt. által vezetett befetetői konzorciumnak. Akkor a tranzakció pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

Azóta történt

Előzmények