A héten kiderül, mi is valójában az Uber

Az EU pedig hamarosan eldönti, fejlesztő, vagy személyszállító a cég, melynek legújabb appja nem hagyja abba a felhasználó követését az utazás lezárásakor.

Nem ér véget az utazás, mikor a felhasználó kifizeti a viteldíjat az Uber-sofőrnek az alkalmazáson keresztül, és kiszáll a járműből. Az online fuvarszervező által "utazással összefüggő helyadatnak" nevezett információkat még öt percig rögzíti az alkalmazás legújabb verziója. Elég, ha a háttérben fut a szoftver.

A hazánkból idén kivonult szolgáltató azzal magyarázza a változtatást, hogy szeretné javítani az utasfelvétel- és érkezés folyamatát, illetve az általános biztonságot. Azok számára, akik nem szeretnék, hogy figyeljék őket, maga az Uber ad tájékoztatást arról, hogyan kapcsolható ki a funkció.

Akár már a héten dönthetnek a bírák
Akár már a héten dönthetnek a bírák (forrás: Jeff Chiu/AP Images) [+]

Hogy ez mennyiben érinti a magyarokat, még nem tudni, ugyanis továbbra is kérdés, visszatér-e Magyarországra a társaság: várhatóan a héten dönt az Európai Unió legfelsőbb bírósága arról, hogy az Uber mi is valójában, egy alkalmazásfejlesztő cég, vagy személyszállítási vállalat. Ezen nagyon sok múlik, ugyanis nem mindegy, hogy milyen szabályok vonatkoznak a vállalatra, illetve a sofőrökre. Hazánkban idén nyáron, a személyszállítási szolgáltatásokra vonatkozó törvénymódosítás életbelépésével egyszerre állította le budapesti működését a cég, miután a kormánnyal tartott tárgyalásaik nem vezettek egyezségre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények

  • Önjáró teherautókkal jelentkezik az Uber

    A teljes automatizálás még nagyon messze van, de az Uber egy startup mögé állva szeretné kihasítani a maga szeletét a jövő piacából.

  • Az Uber bepanaszolta Magyarországot

    A vállalat egyik vezetője szerint a céljuk az, hogy visszatérhessenek hazánkba.