A BSA kampánnyal védi a fogyasztók érdekeit

A Business Software Alliance (BSA) nemzetközi kampányt indított, hogy visszaszorítsák az illegális szoftverek online kereskedelmét.

A BSA azzal indokolta újabb akcióját, hogy az utóbbi időben az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Ausztriában és Németországban több olyan cégre akadtak rá, melyek a fogyasztókat megtévesztve valójában feltört, illegális szoftvereket árusítottak a gyanútlan vásárlóknak.

Az Egyesült Államokban egy olyan ügyet tártak fel, amikor is egy Pennsylvania államban székelő vállalkozás 20 olyan weboldalt működtetett, amelyeken az Adobe, a McAfee, a Microsoft és a Symantec illegálisan megszerzett szoftvereit kínálták eladásra, az Egyesült Királyságban egy cég feltört Autodesk szoftvert forgalmazott, Németországban pedig három olyan weboldalt is találtak, melyek az Adobe termékeit árusították jogosulatlanul, s ez utóbbiakról kiderült, hogy üzemeltetőik valójában Ausztriából működtették őket. Mind az öt esetben az olcsó, ám rossz minőségű termékek vagy a másolt programok megvásárlóinak panaszára kezdett vizsgálódni a BSA.

A BSA vezetője nyilatkozatában megerősítette, hogy fokozzák az illegális szoftverek kereskedelme ellen folytatott küzdelmüket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BSA

Azóta történt

Előzmények