A 4iG többségi tulajdont szerez a SpaceNET-ben

A vállalat a Cisco kiemelt partnere Magyarországon az adatközpont- és online hálózati megoldások területén.

A 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) oldalán jelentette be ma reggel, hogy adásvételi szerződést kötöttek a SpaceNET Zrt. 70 százalékos, többségi irányító befolyást biztosító részvényeinek megvásárlására.

A hivatalos közlemény szerint a SpaceNET Zrt. hálózati, IT-security, kollaborációs és adatközponti infrastruktúra megoldások megvalósításával, üzemeltetésével, azok magas szintű automatizálásával, illetve támogatásával foglalkozik. A vállalat Cisco GOLD partner, így önálló hatáskörben nyújthat támogatási szolgáltatásokat megrendelőinek. A SpaceNET a magyarországi piacon szinte egyedüliként rendelkezik a legmagasabb szintű minősítésekkel, magasan képzett szakemberekkel és referenciákkal ahhoz, hogy a legszélesebb körben értékesíthessen Cisco termékeket és szolgáltatásokat.

A társaság alapítása óta a német DataCenter Group adatközponti alapinfrastruktúra kizárólagos képviselője Magyarországon, továbbá a Checkpoint, F5 Networks, IXIA, Pensando és PacketLight Networks gyártók termékeivel is kiemelten foglalkozik. A SpaceNET jelenleg 20 fővel működik, 2020-es árbevétele meghaladta az 5,1 milliárd forintot, EBITDA-ja az elmúlt évben 600 millió forint volt.

A 4iG Nyrt. célja az akvizícióval, hogy fejlessze a Cisco alapú hálózatok tervezésével, kivitelezésével és üzemeltetésével kapcsolatos kompetenciáit, bővítse hálózatbiztonsági tevékenységeit, illetve megalapozza az adatközpont alapinfrastruktúra-fejlesztéseket a cégcsoportnál. A 4iG számára kiemelt szempont, írják, hogy a SpaceNET egyedülálló technológiai és komplex gyártói minősítésekkel rendelkezik az adatközpont és hálózatfejlesztés területén.

A SpaceNET Zrt. 70 százalékos tulajdonának megszerzésére irányuló adásvételi ügylet a GVH versenyfelügyeleti eljárásától függően április hónapban zárulhat.

Előzmények