Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz hackeeeee #6767 üzenetére

    Az, hogy az üzletben veszel egy OEM telepítőt, és azt felpakolják gépedre, meg egy előtelepített gép, az nem ugyanaz. Első esetben egy sima, kereskedelmi forgalomban kapható (ISO formájában MSDN-ről letölthető) W7-et vásárolsz/telepítesz. Második esetben, előtelepített gépeken nem ilyen van, itt kezdődik a rendszerépítők varázslatos világa, akik az MS-től kapott OEM termékeket módosítják, egyedi telepítőkészletet hoznak létre. (Nem véletlen, hogy egy új OS megjelenésekor, első körben az MS partnerek, a rendszerépítők (akik sok esetben adott hardvergyártók alkalmazottai) stb kapják meg az eredeti ISO-kat, hogy le tudják gyártani, az előtelepített gépekhez szánt változatokat. Olyan lehetőséggel is élhetnek, hogy bizonyos egyedi kulcsokat kérnek az MS-től, amelyek pl csak Acer előtelepített gépekhez lehet használni. Szintén ezért van az is, hogy a recovery lemezeket a gyártóknál lehet csak megrendelni (ha nem adtak esetleg a laposhoz, vagy megsérült, vagy lusta volt a user a beépített, speciális szolgáltatással létrehozni stb stb)

    Szóval ha van egy előtelepített kütyü és arról valaki leszeretné zúzni az előtelepített OS-t, minden partícióval együtt, mondván egy hagyományos telepítővel újrahúzza, akkor az közel sem biztos, hogy elfogadja a kódot. Ezt megelőzendő csak annyit lehet tenni, hogy egy másik HDD-re sector by sector módszerrel átklónozni a hdd teljes tartalmát. Ennek az a hátrány, hogy amekkora a forrás hdd, legalább akkorának kell lennie a cél hdd-nek is. Előnye viszont az, hogy ha nem fogadja el a kódot, meg lezúzott minden partíciót, akkor azt utólag vissza lehet állítani mindenestül és így nem veszik el a gyári os, meg az arra pluszban csengetett lóvé.
    (Meg van egy 3. lehetőség, hogy felbaxa az agyát a user, és inkább vesz egy OEm W7-et, nem érdekli a gyári előtelepített) :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák