Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz viktorhmv #21599 üzenetére

    "Az "átteszem" az mit takar pontosan? Vmi backup programot?"
    Van a Windows7-nak saját bakcup rendszere, fileokat is lehet backupolni, de a "create system image"-el a teljes c partíciót is le lehet menteni. Ez utóbbiban az a jó, hogy ha megvan ez a mentés, akkor a win7 egy vhd típusú állományba menti el a dolgokat, amit a lemezkezelővel később csatolni tudsz, mint rendes meghajtót, és arról visszamásolni mindent.
    Ráadásul, mivel van system image backupod, ezért bármikor 10 perc alatt visszaállhatsz az eredeti rendszeredre, ez azért nem rossz dolog. Főleg, ha nagyon nem akar sikerülni a 64 bites átállás, és kell a gép.
    Sajnos az "átteszem" legtöbbször azt jelenti, hogy újra kell telepíteni :(
    Nem is az újratelepítéssel van baj, hanem a beállításokkal. De általában, ha a c:\users\teneved\appdata könyvtárat visszamásolod, akkor nagy valószínűséggel megmaradnak a beállításaid.

    Ha ráérsz, és van szabad helyed, és időd, akkor mindezt, amit leírtam, kipróbálhatod egy virtuális gépen. Ehhez csak egy ingyenes VMware playert kell telepítened. Ez egy külön gép-gépben környezetet hoz létre, amibe telepítheted az új windowst, és ki lehet próbálni következmények nélkül, hogyan sikerülne egy ilyen áttelepítés.

Új hozzászólás Aktív témák