Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz Rick4 #1158 üzenetére

    És az ugye sehol sincsen leírva, hogy a saját navigációs eszközödet ne alakítsd át olyan módon, hogy azon esetleg egy pda szoft fusson, vagy legalább úgy menjen, hogy fel tudd rá telepíteni az igo-t.

    Rendben van, akkor tárgyaljuk tovább, bízva benne hogy másokat is érdekel.

    Az hogy a gépedet hogyan alakítod át, belenyúlva annak oprendszerébe, az a gép gyártójára/forgalmazójára tartozik, és nem az NNG-re (NavNgo, az iGO license tulajdonosa), ezért erről most ne beszéljünk.

    De most jön a problémás rész. Az az iGO, ami legálisan elérhető, értsd alatta megvásárolható, csakis PDA-ra telepítve működik. Tehát mint azt többször írtam, ez a változat PNA-ra jogszerűen nem telepíthető.

    Akkor mégis hogyan működik PNA-n? Erről is írtam, úgy ha gyárilag rátelepítik, akkor olyan programverziót tesznek rá, ami PNA-hoz készült, és a legfontosabb, hogy úgy rendelik hozzá a géphez a license-t, hogy az a program csak azon a gépen működjön.

    Akkor hogyan lehet a netről letöltött illegális változatokat PNA-n használni? A válasz igen egyszerű. Crackerek feltörték az iGO futtatható állományát (iGO8.exe), és ettől kezdve ez a verzió elfogadja a legálisan PNA-ra telepített license file-t. Ami szintén letölthető a netről. Gondolom abban megegyezhetünk, hogy ezt nem lehet legálisnak nevezni.

    Ha még mindig úgy gondolod, hogy legálisan jogod van használni egy ilyen verziót, akkor megint nézzük meg, mit is mond erről az iGO EULA (Végfelhasználói Szerződés).

    "7. A használat korlátai
    7.1. A Felhasználónak nem áll jogában
    7.1.5. módosítani, bővíteni vagy átalakítani a szoftverterméket (vagy annak egy részét), azt részekre bontani, más termékkel kombinálni, más termékbe telepíteni, más termékben hasznosítani, még más készülékkel való interoperatbilitás érdekében sem;"

    Itt pedig a vastagon kiemelt rész valósul meg. Más termékbe telepíted akkor, mikor a netről letöltött és illegálisan feltört futtatható állományt másolod a gépedre. Hiszen az iGO8 csak így fog működni egy olyan PNA-n, mint ez a Wayteq, amire gyárilag az iGO8-at nem telepítették fel.

    Azt hiszem minden fontos dolgot elmondtam, és mindenki számára világos, hogy nincs rá legális megoldás, hogy egy nem gyárilag telepített, feltört PNA iGO-t valaki maga tegyen fel egy PNA-ra.

Új hozzászólás Aktív témák