Aktív témák

  • eniak

    csendes tag

    Kár :O nagy szívfájdalom a két szlotos VGA de az annyira távoli jövő (legalábbis nekem passzív NV 8400gs -el szép a élet: crysis 20 FPS :Y kész csoda hogy vitte :B ) hogy nem kesergek.

    Elégé leszóltátok a szivattyúkat (meg a radiátort is, pedig mondtam hogy nem ezt a rendszert szeretném megépíteni pont a kicsi radiátor miatt)

    radiátornak én valami ilyesmire gondoltam: [link]

    Akkor kb egy ilyen radiátor jó, egy 12-es ventilátorral (egyelőre csak cpu-ra aztán 3db 12 es ventilátorral mindenre)?

    Milyen pumpát vegyek ha ezek nem jók? Én mint laikus szépnek és jónak látom mind két pumpát, de nem értek hozzá. Az egybeszerelt konzerv GIGABYTE csodáról én is sok rosszat olvastam még régen valami fórumon, de ott is a radiátora és nem a pumpára panaszkodtak (én a 400 illetve 500 liter/órát néztem, de csak tippeltem menyi kelhet egy ilyen hűtéshez)

    És CPU blokk ból milyet mert annyi van és számomra mindegyik egyforma?

    Első működő csak CPU víz hűtésre 3hónap alatt kb 30 000 HUF tudok száni.

    Ennyi pénzből kéne kihozni egy olyan rendszert amit később fel lehetne tuningolni a teljes rendszer hűtésére úgy hogy amit már megvetem azt ne keljen cserélni. (és még egy nyarat nem szeretnék ezzel végigcsinálni, tehát 30E nél többem nem nagyon lesz kezdésnek)

    Sajnos angolul nem tudok, de ha tud valaki valami oldalt ahol elsajátíthatom az alapokat ?
    vagy tud valaki egy leírást hogy nekem ez és ez kell amit így kell összerakni és kész egy fejleszthető vízhűtés.

    Csak nagyon nem szeretném hogy miután megvetem és összeraktam és jól megy, ezt kiderül hogy +10% húzok és már nem bírja a blokk vagy bekötöm a ramokat és a VGA-t és új pumpa meg radiátor kel, ezt anyagilag nem bírnám elviselni (nehéz a fiatal főiskolás élete :O )

    És várom a további tanácsokat a profiktól. :R

    AMD PHENOM X4 9850 QUAD-CORE 2500MHZ + GIGABYTE GA-MA790X-DS4 + NVIDIA GEFORCE 8400 GS 256MB + 2*1024MB KINGMAX DDR2 1066MHZ ++ LAPTOP ASUS eeePC 1000H

Aktív témák