Új hozzászólás Aktív témák

  • pajan2

    csendes tag

    Sziasztok,

    Egy lelkes amatör vagyok és szeretnék valami újat tanulni.

    Szeretnék megismerkedni a programozással, egy adatbázis alapú szoftvert készíteni, ami kicsit megkönnyítené a munkámat, amiben lehetőség lenne cad fájlok 2D ill. 3D megtekintésére is (habár ez a jövő zenéje), de elsősorban egy adatbázis lenne a CAD fájlaimhoz.

    A Visual Basic eddig nagyon szimpatikusnak tűnik, a Visual Studio használatával, van grafikus interface ill rengeteg forrás a neten, ami talán megkönnyítené a tanulást. (A C++ -ra se időm, se kedvem, addig a szintig nem is tervezek eljutni.)

    Viszont! A programba később szeretnék integrálni egy speciális 3D fájlformátum nézegetőt, aminek supportja JAVA ill. C++ SDK fejlesztő eszközöket kínál. Egyéb 3D szoftverekkel való kapcsolat pedig még a Pythont is felhozza, amivel scripteket lehet írni Blenderben, Sketchupban és Rhinocerosban.

    Tulajdonképpen a kérdésem az lenne, hogy lehetséges e több programozási nyelven elérhető forrásokat (könyvtárakat .dll, SDK) egybe fésülni. Tehát pl.: ha elkezdek VB alapon egy szoftvert akkor mit kell tennem ha integrálni szeretnék egy forrást aminek az SDKja JAVAra vagy C++ -ra van írva ?

Új hozzászólás Aktív témák