Új hozzászólás Aktív témák

  • Cpt. Flint

    tag

    válasz ArchElf #1502 üzenetére

    nem vagyok fejlesztő. ez probléma? itt csak azok lehetnek tagok? mert akkor szorri, lelépek. autodidakta excel vba projekt író vagyok (mondjuk), félig kényszerből, félig szórakozásból. :B Az angolom is hagy kívánnivalót maga után, úgyhogy ha nagy ritkán végképp nem találok valamire megoldást, akkor szoktam jólelkű fórumozókhoz fordulni. nyilván valszleg magában az objektumorientált programozás alapjaiban is vannak hiányosságaim, ezt vagy elnézitek nekem, vagy nem. ha nem, akkor nem válaszoltok, volt már ilyen.
    ha egy többszázas google találati oldalt linkelsz, az nemigen ösztönzi az embert olvasásra. ettől függetlenül szemezgettem belőle, de az általad írtakat sajna pont nem találtam meg.

    "- Ha egy függvény definíciójában van definiálva egy változó (vastaggal)
    Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
    azt hiába definiálod előre, az adott függvényben az itt definiált "változat" fog élni."
    most már érteni vélem (úgy látszik, mégis el tudod magyarázni ha van kedved, ugye nem is kellett hozzá olyan hatalmas energia). arra valóban nem gondoltam, hogy a KeyDown függvény paramétereiben voltaképp újradefiniálom a változót...
    de nekem úgy tűnik, a csakszam-hoz már elég ez is: Sub csakszam(KeyCode, Shift)

    már látom, hogy mi volt a ByRef hiba oka; többféle változónévvel futottunk itt a példákban, aztán nem egyezett az átadott az átvettel. úgyhogy valóban, köszi, működik.

    Az a GetActive nagyon frappáns ki hackelés :D, mélységes hálám a visszafejtésért (vannak benne önmagukban is új/hasznos dolgok számomra); de hogy miért (csak) így működik, azt nem tudod véletlenül? Szerintem az ActiveControl így elég használhatatlan/bacsapós önmagában... nincs olyan utasítás, ami ténylegesen, közvetlenül, azonnal azt az egy darab, fókuszban levő vezérlőt adná eredményül?

    masked editre akkor semmi ötlet?

    :R

Új hozzászólás Aktív témák