Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Kódos #1332 üzenetére

    A hangzást azért is hoztam fel, mert ha átmegyek a komoly hangcuccok topikjaiba, akkor kicsit könnyebb kommunikálnunk egymással (főleg ha valami népszerű referenciát is be lehet dobni).

    Az ilyen TWS-ket nem nagyon tesztelik audiofilek (én nem vagyok az, csak ők érthetően le tudják írni a hangképet), amilyen teszteket találtam az Edifier TWS 200-ról, azokban a vélemények két részre oszlanak:

    1. Nagyon hasonló az eredeti Apple Earpods-hoz (ami aránylag kiegyenlített)
    2. Gyenge a basszus

    Ugye ez a "gyenge basszus" nem egy normálisan megfogalmazott leírása a hangnak. Mi gyenge benne? Nem elég részletes a mélytartomány? Nem elég erőteljesen szólalnak meg a mélyek? Nem dörren akkorát olyan zenék alatt, amiknek a 90%-át mély hangok és 10% magas csilingelés teszi ki? Nekem az összes hangcuccomat szokás netes kommentekben lefikázni, hogy gyenge a basszus bennük.

    Fejhallgatós párhuzammal élve ott van az Audio Technica M-sorozata, ami egy kiegyenlített V-karakter, de szerintem még abban is olyan mennyiségű (és minőségű) basszus van, hogy beszarás, erre egy "mega bass boost" mániákus simán rásüti az értékelésekben, hogy gyenge a basszusa, mert neki valami nagyon meredek V vagy még inkább U karakterre van szüksége.

    Nem a csodát várom. A példaként hozott SoundMagic (kábeles) fülesek is 5-15 ezer forint közötti cuccok (hazai, áfás árral számolva).

    Btw ránézek erre a Baseus-ra is, hátha találok részletes teszteket. Köszi! :)

Új hozzászólás Aktív témák