Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrael

    senior tag

    Sziasztok, Tiger hez hasonló problémával küzdök (#117293), Arris modemmel bridge modban hasznalom(tam) joideje a szolgaltatast problema nelkul, de kb 2 hete (7.-en) elkezdett percekre szakadni a net.
    Viszonylag hamar kiderult hogy mikor szakad a net akkor az tortenik hogy az Arris modem indul ujra, es emiatt nyilvan leszakad a routeren a WAN port, illetve azt tapasztalom hogy neha nem is sikerul magatol visszacsatlakozzon, hanem a routeren is ra kell nyomnom a WAN config fulon az apply -ra (vagy ha kihuzom majd visszadugom a modem es router kozott az utp -t az is mukodik).
    Mivel erre a hetre volt vodafone -tol elore bejelentett halozatfejlesztes karbantartas, ezert fajo szivvel de elviseltem, viszont a karbantartas veget ert, de a problema megmaradt.
    Nyilvan tettunk hibabejelentest, volt mar kint (ugyanaz a) szaki 2 alkalommal, megnezte a bejovo jelszintet, az szerinte rendben van, illetve mar a modem(tapcsatlakozostol) is ki lett cserelve, de a hiba tovabbra is megmaradt.

    Itt egyreszt elkezdett magyarazni hogy o nem informatikus, es ezen kivul o nem tud mast csinalni, masreszt felemlegetett torteneteket, hogy mas ugyfelnel a vodas wifin logo sok es/vagy bugos kliens okozott mar hasonlot.

    Nyilvan megbeszeltuk hogy dehat bridge modban van a vodas keszulek, tehat a routeremen es a vodas set-top boxon kivul nincs direktben semmilyen mas eszkozzel osszekotve (es a wifi sincs ilyenkor bekapcsolva rajta) de tovabbra is azon az allasponton volt hogy biztosan valamelyik eszkoz indukalja a problemat a halozaton.

    Mentem egy kort es leszedtem kb. minden eszkozt a halozatrol, illetve vettem egy uj routert is (ez mar amugy is aktualis volt hogy ki tudjam hasznalni a gigabites netet), de igy is jelentkezik a problema.

    Csatolok kepet a jelszintekrol meg hogy milyen toldo van a koaxon, ha ez alapjan van barkinek otlete/javaslata akkor irjon batran mert en kb. kifogytam az otletekbol.

    Legroszabb esetben nyilvan meg lehet probalni bridge modbol visszavaltani routerbe, es kikapcsolom a wifi -t es berakom a sajat routert dmz -be, de azert szar lenne a dupla natolas meg a 24 orankenti bontas.

Új hozzászólás Aktív témák