Új hozzászólás Aktív témák

  • Zenador

    csendes tag

    Sziasztok!

    Szereztem jó áron én is egy TP-LINK TL-WR1043ND router-t tökéletesen működött egészen addig, amíg a régi routeremet hozzá nem kapcsoltam. Már egy hete szívok vele külföldi és magyar fórumokon egy csomó beállítási lehetőséget kipróbáltam a 2 router összeköttetésére, de eddig egyik sem vált be.

    Jelenleg, rengeteg szívás után, ez a helyzet:

    Ami működik:
    Úgy tűnik, hogy a 2 router közötti kommunikáció tökéletes. A LAN működik. minden gép látja egymást másolni is tudok köztük és a routerek konfigurációs weboldala is mindenhonnan elérhető.

    Ami nem működik:
    Számomra megmagyarázhatatlan ok miatt néha megszakad az internet kapcsolat webböngészés közben. Általában mindkét routernél egyidőben elszáll az internet. A lenti gépen azért többször szakad meg az internet.

    Az az érdekes, hogy a LAN továbbra is működik, a gépek látják egymást, de net sehol sincs. Ilyenkor az segít, ha újraindítom a gépeket és a routereket is kihúzom a konnektorból és visszakapcsolom őket. Néhány ilyen próbálkozás után újra van net.
    A router egyéb szolgáltatásai (TP-LINK_DC32B0:1 -- valami mediastreamelesi szolgáltatás lehet, nem tudom pontosan mi ez) nem jelenik meg az első emeleti asztali gépen a hálózat böngészésénél és a Total Commanderben sem, csak a lenti laptopon. Ez mitől van?

    A csatolt képen részletesen leírtam, hogyan épül fel nálam a LAN és mit állítottam be jelenleg a routeren. A mostani beállítás az eddigi legjobb, mert a LAN most már működik és már (igaz nem mindig) internet is van. Más beállításokkal egyáltalán nem jött be az internet és a LAN sem mindig állt össze.

    Fontos megjegyzések:
    Kábeltesztelővel minden LAN kábelt leteszteltem. Mindkét router villámvédett és a 230V-os hálózat zavarait, feszültségtüskéit szűrő elosztóra van kötve, a megbízhatóbb működés érdekében.
    A második (földszinti) router WAN-jára nem kötöttem semmit sem.
    A routerek és a LAN elrendezésén nem akarok változtatni, 2 routert akarok összekapcsolni.
    A kábelmodem jó.
    T-Home-os internet van.

    Olyanok válaszát várom, akik tapasztaltak 2 router megbízható összeköttetésében és konkrét segítséget tudnak adni, mert a különböző tippekkel már sokat szívtam.

    Előre is köszönöm a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák