Új hozzászólás Aktív témák

  • snyper990

    őstag

    válasz Zoshi85 #140150 üzenetére

    Sokaknál pl. router is tud hibás és „szar” lenni, csak aztán sok esetben rendes konfigurálás után érdekes módon hirtelen megjavul...
    Egy frissítés bekavarhat a konfigba, gyári beállítások visszaállítása pedig gyári értékekre állítja vissza a beállításokat (milyen meglepő :D), ami meg nyilvánvalóan nem minden saját eszköz-összeállítás esetén működik jól.
    Ilyenkor két dolgot lehet tenni: lehet szidni mindent és mindenkit, hogy milyen szar (aztán ha kiderül, hogy valamit mégis a kedves kuncsaft állított el véletlenül, vagy csak simán nem a saját eszközeihez állította be a szolgáltatói eszközt, úgyis lehet majd hárítani), és beletörődni, vagy meg lehet próbálni kideríteni, mi lehet a jelenség oka, és meg lehet próbálni elhárítani a hibát (akár a saját eszközök beállításainak próbálgatásával is, mert attól még, hogy valószínűleg nem az a hibaforrás, nem biztos, hogy nem tud rajta segíteni). Utóbbi nehezebb és nem feltétlenül vezet eredményre, de szerintem mégis érdemes megpróbálni, mielőtt széttárjuk a karunkat. Persze nem vagyunk egyformák.
    Nem állítom, hogy jó így, ahogy van. Nem állítom, hogy nem létezik a jelenség. (Megjegyzem, én azt sem állítom, hogy mindenkinél jelen van, mert erre vonatkozó bizonyítékom sincs, az ellenkezőjére viszont van.) Csak annyit állítok, hogy szerintem érdemes megpróbálni tenni ellene, mielőtt elkezdenénk szitkozódni, vagy beletörődnénk.
    Akinek nem inge, még mielőtt...

Új hozzászólás Aktív témák