Új hozzászólás Aktív témák

  • mrzed

    senior tag

    Tegnap sikerül összehangolni az új F@st 5670 ONT-t az itthoni hálózattal. Az új eszköz meglepően sok funkciót tartalmaz (dlna, usb háttértár csatlakoztathatósága, vendég wifi párhuzamosan mindkét frekvenciatartományban, szülői felügyelet, stb.). Viszont én nem tesztelgettem, nem tudom, hogy mi működik ténylegesen, egyik funkcióját sem szeretném használni. Meglepődtem, hogy a "hardcore" felhasználóknak is van bőven lehetőség. Két kattintással át lehet adni a pppoe session létrehozását a saját routernek. Az eszköz automatikusan létrehoz magának egy PPP kapcsolatot, a felhasználónevet és a jelszót nem kell, és nem is lehet kitörölni, hogy saját routert használhassunk. A show password rubrikába kattintva megnézhetjük a pppoe csatlakozáshoz szükséges jelszót, nem kell szórakozni a módosításával, ha véletlenül nem tudjuk. Mivel nekem nem kell semmi extra funkció, ezért átállítottam bridge módba, valamint a kép alján látható kapcsolóval engedélyeztem a PPPoePassthrough funkciót.

    Innentől kezdve a saját routerem hiba nélkül kezeli a teljes sávszélességet. Az alábbi mérés már saját router alól mérve készült:

    Azt azért szem előtt kell tartani, hogy ez már brutál sebesség, a legtöbb tesztszerver nincs rá felkészítve. Ha ténylegesen mérni szeretnéd a sávszélességet, akkor hétköznap 23 óra után és a reggeli órákban érdemes. A többi időszakban a tesztszerverek túlterheltek, nem lesz mérvadó az eredmény. Nálunk ez a hálózat most készült el, az elsők között kötöttek rá, ezért a helyi hálózat még biztosan nincs érdemben terhelve.

Új hozzászólás Aktív témák