Új hozzászólás Aktív témák

  • fairi

    addikt

    Pár hete beruháztam egy 55XF9005b-re.Egy régi plazmát cseréltem rá, már hét éves és elhasználódás látszik rajta, és negatív fesz táp is haldoklik benne. PLusz egy kis sárga tint.

    Szóval új TV szükséges, vélemények szerit szuper tv-t néztem ki, de plazma után csalódás sok ponton (G30-as plazma, ami alsó-közép volt anno)
    55XF9005b sarkai sötétek (vinnyetálás van), esetek nagy részébe nem zavaró, de ritkán észrevehető.
    Inhomogenitással (szürke, világos egyszín) máshol nincs baj. Bár a fekete homogenitása (dimming off) nem lenyűgőző, igaz oly sok VA TV-t nem próbáltam még ki, hogy nyilatkozzak arról hogy ez normális vagy sem. (csak egy kisebb monitorom (27-es) van ami VA), itt segít a dimming, igaz lehet kis blooming árán.

    Fényereje jó, de ez kb minden LCD-re igaz.Ez aminek tényleg örültem az öregedő plazma után. És jő világosság.. :DD

    Betekintési szög rossz (spva-hoz képest is rosszabb, de egy 27 monitor egyszerűbb helyzetben van), található egy nézési pont, ahol tényleg csodálatos a kép, de ha elmozdulok elég hamar romlik a minőség. Kijelző hamar elszürkül, de ahogy hallom ez általános probléma a mai VA TV-knél.
    Ez egy FALD tv, vagyis elvileg jó local dimminget tud,ami szükséges a HDR-hez. valóság inkább próbálkozik a TV, de mivel kb 50 zóna van csak, sokszor eredmény vitatható.
    Ha feliratot használsz vagy csatorna embléma jelenik meg az csúnya bloomingot eredményez, de egy 16:9 Blue raynél ripnél ritkán lesz a zavaró szintű, igaz emberfüggő. Mondjuk inkább elviselem a jobb kontrasztért.
    Mozgásokat jól kezeli, alapvetően színhű (ne az élénk üzemmódot használd, maga a normál mód jó, egy kis korrigálással, cinema pro/egyedi mód profin szinhű).Jó minőségű anyagnál cinema pro üzemmód tényleg szép, rossz minőségű anyagnál normál mód ajánlott, különben kicsit alulszaturált lesz az eredmény) Android Tv itt mükődik, igaz elég lassúcska szegény, vagyis türelem szükséges, de eddig nem omlott össze. Ipaddal samsung telefonnal is jól összedolgozott. chromecast jól funkciónál, de gondolom ez a legtöbb TV-re igaz. hálozati funkciók is okésan szerepelnek.PC megosztott mappáját wireless okésan kezeli!!! AC routert szereti. samsung mobilról könnyen vezérelhető.
    csak lassú, és türelem kell. youtube HDR nem mükődik, csak cast esetén.

    Skálázással elégedett vagyok, 4k-tól féltem, de egy rosszabb avi is nézhető rajta 2,5 méterről.
    Elektronika rész dicséretes, kár a középszintű panelért. 2018-ban nincs ennél jobb VA, szörnyű....

Új hozzászólás Aktív témák