Új hozzászólás Aktív témák

  • hakos1987

    őstag

    Sziasztok!

    Egy érdekes problémában kérnék segítséget. Régebben, mikor vettem a TV-t, beszéltük, hogy 4K videó NAS-ról a 100-as LAN miatt nem megy át. Vettem egy új routert (TP-Link AC2600), majd a TV-t 5Ghz wifin csatlakoztattam. Az eredmény sokkal jobb lett, de továbbra is akad. Aztán itt jön a csavar. A NAS-t monitorozva csak 7Mb/sec megy felfelé. Gondoltam ennyi, nem tud többet a TV wifije. Csakhogy megrpóbáltam VLC-vel és még több progival is. A VLC-n kívül semmi nem jásza le akadásmentesen, az viszont tökéletesen. A NAS-t monitorozva 12 Mb/sec körül van az adatátvitel. Persze hogy ne legyen minden szép és jó, a HK erősítőm spidf csatlakozik a TV-hez, csak DD és DTS képes. A Kodit sikerült beállítani, hogy minden DD megy ki, így van legalább 5.1 hang. Viszont a VLC-t nem tudom belőni, mindig csak PCM-ként nyomja a hangot.

    Kérdéseim:
    Mi az oka, hogy csak a VLC játsza le tökeletesen a 4K filmet? Pufferel, esetleg a Kodi meg nem? Eddig tök gáz, de a 4K filmeket mindig vinyóra másolva és TV-re rádugva tudtam csak nézni, hálózatról nem tudtam behúzni.
    Másik: DLNA vagy SMB megosztás lehet a gyorsabb, célszerűbb?
    Továbbá a VLC is jo lenne nekem, ha a hanggal jutnék valamire...

    Tudom, hogy külső box lenne a legjobb megoldás, de 60 ezret nem szánnék rá, plus még egy távirányító, eszköz...
    Köszi a segítseget előre is!

    Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

Új hozzászólás Aktív témák