Új hozzászólás Aktív témák

  • Hmmm1

    aktív tag

    Hali. Egy-két olvasgatom a topikot, gondoltam most beírok. Szeretnék tv-t. De nem olyan egyszerü a helyzet és csak a huzavona megy. Samsungon kívül szinte semmi mást nem néztem meg, aztán néhány napja elkezdtem nézni milyen Sony tv-k is vannak.

    A legnagyobb gondot az okozza, hogy a Soap opera effekből egyáltalán nem kérek (Ahogy így megcsinálták és semmi kompenzáció nincs a lejátszási sebesség érzetre, úgy mehetnek a fenébe) és lehetőleg ne szakadjon a kép. És hát a legnagyobb problémát ahogy észre veszem ez okozza, olyat találni ami tényleg no judder,, flicker free meg a franc tudja. Samsung is el van szállva magától, az is bizonytalan, ott már elég sok minden ki lett vesézve, itt nem is offolnék, de a lényeg hogy nem egyszerü a dolog.
    Újabbat szeretnek, esetleg 4k - mert bebolondítják az embert. Igen tudom van itt egy modell ami FHD és sokan veszik, meg ajánljátok, de most 4k faszságra vagyok rákattanva. Pedig tudja az ember hogy félig meddig becsapás.

    Amit észrevettem, ahogy nézegettem YT-n vidiket, ahol filmeket is mutattak Sony tv-n, mintha itt a kép mozgása kevésbé lenne judderos mint a Samsungnál. Sőt tök stabilan remegés nélkül mozgatta a képet. Természetes színek, talán kevésbé élénk, de tényleg elég gördülékenynek tünt a motion.

    Sony KD-49XD8005B - ez szerintetek mennyire jó tv? Tudom IPS panel, írtátok itt is gyenge a feketéje stb. de azon kívül? (illetve van egy pár fajta számozás ebből is. VA paneles nincs ebből a méretből mondjuk?)
    Azt leszámítva elég jónak tűnik.

    Film lenne a fő. Viszont SD is, nem csak 1080p/BD - Tudom minek a 4k akkor meg minden, de hát na : )
    Fő szempont lehet USB-ről a lejátszás. (Plusz nem tudom milyen lehetőségek vannak a pc-s megosztással kapcsolatban, ill. van ez a Kody cucc is: d) Itt érdekelne esetleg SD sorozat rész, h264 mp4 vagy mkv-nél milyen lehet a minőség, egy 300 megás sorinál. És maga a mozgás. Akkor 720-1080p. (Ha valaki erről egy vidit tudna felvenni, ha van valakinek ilyen tvje itt, vagy a 43"-ból és akár valami fiémből részletet, hogy mennyire szakad a kép, s megosztaná (ideiglenes tárhely van), azt megköszönném.
    Gamingbe nincs gond nagyon egyik tv-vel sem, ott még a judder is ha van, kevésbé zavaró. Illetve, ez a felhasználás csak késöbb szóba talán.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák