Új hozzászólás Aktív témák

  • JaniACE

    tag

    válasz ronson88 #6531 üzenetére

    (konkrétan nem is látja a meghajtót).
    Ha Tvix nem tud dlna szerverként működni, akkor nem fog menni (spec. eset lentebb). Az eszközöket vagy lokálisan kötöd a tvre, vagy hálózaton keresztül és akkor marad a dlna.
    Win7 alatt két gyári lehetőség van:
    1. a win7 általi hálózati megosztásokat kezeli a beépített dlna szerver.
    2. kézzel küldöd a médiapléjerrel a tv részére (angolnál PlayTo gomb a lejátszólistánál)
    Ami a szgépen helyi (nem hálózati!) meghajtóként látszik, azzal a win7 megbirkózik.
    Ami hálózati meghajtóként (vagy közvetlenül megcímezve \\szerver\megosztás\) látszik csak, az nem fog menni.

    Az 1-esnél a gond: a win7 képtelen a hálózati meghajtókat/megosztásokat (és az az alatti dolgokat) más megosztásként továbbadni -> a win7 dlna szervere nem fogja lekezelni
    A 2-esnél a gond: médiainformációkat nem kapja meg (vagy valami ehhez felettébb hasonló a hibaüzenet), és még azelőtt kiakad, hogy a tv-n megjelenne a figyelmeztetés, hogy adatot kap a win7től.

    XP alatt nincs gyári, csak a hivatalos samushare. Egyértelmű fail.

    Megoldás v1 - Linux (Ubuntuval próbáltam, működik a hálózaton át történő lejátszás)
    Megoldás v2 - Írogattak páran alternatív dlna szerverekről, lehet, hogy valamelyikük képes hálózati meghajtót is lekezelni. (Passz)
    Megoldás v3 - Realtime átkódolni: kellékek - Erős gép, VNC, Webszerver, Netplayer a tvre telepítve, és egyedi .xml file beimportálva hozzá. (Ma dolgoztam ki a módját, hamarosan publikálom - gyakorlatilag bármit amit lejátszik a vnc, vinni fog a tv is :)) MIDI, trackerzenék, ogg, mtv-videótár... csak a forrást kell pontosan megadni )

    Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)

Új hozzászólás Aktív témák