2013. május 24., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Samsung LCD és LED TV

(#19001) kisborg

kisborg
(újonc)

Sziasztok!

Na most már pár napja nálam van az új 40d6570. Még sok a felfedezni való, de eddig nagyon meg vagyok vele elégedve és gondoltam megosztom az első benyomásaimat hátha segít valakit a választásban.

Először is azzal kezdeném, hogy szerintem nagyon szép és ízléses megjelenése van a televíziónak. Az enyémnek a talpa egy vékony téglalap alakú fémlap aminek a nyele nem tudom, hogy vastag műanyag vagy üveg ( valószínűleg műanyag, de tapintásra meg kinézetre olyan mintha üveg lenne). Ezt csak azért mondom, mert ha jól tudom a 65xx ben nem mindegyiknek ilyen.

A szemcsik amik a dobozban voltak elég gagyik (SSG-3050GB elemes), de a célnak megfelelnek. A kép elképesztően szép és éles 2D-ben. 3D-ben a filmekben számomra nem volt annyira észrevehető, hogy megfeleződött a felbontás, így is elég szép volt, bár PS3-on játékokkal már jóval észrevehetőbb közelről. Ez gondolom azért van, mert azok eleve csak 720p-ben futnak eltekintve néhány kivételtől. Ettől függetlenül az effektek, mind a filmekben mind a játékokban nagyon jók.

Crosstalk-ot ritkán láttam, akkor volt csak nagyon feltűnő, mikor játék közben a fehér célkeresztet egy sötét helyre irányítottam. Még amit érdemes megemlíteni, hogy játék közben a hosszú válaszidő azért érezhető, de nekem a Game Mode segített és ha nem egy Call of Duty-hoz hasonló gyors játékot játszol akkor a játék hevében nem annyira észrevehető.

A SMART Hub-al még annyira nem ismerkedtem meg, a különböző képi beállításokkal pedig meg sem próbáltam még kísérletezni, mert nem értek hozzá, viszont még itt a fórumon valaki megosztotta ezt a [link]et ahol optimális képi beállítások vannak ha valakit érdekel, én erre állítottam be.

Ha van valami kérdésetek a TV-vel kapcsolatban akkor nyugodtan írjatok, legjobb tudásom szerint igyekszem válaszolni:)

Üdv,
Marci

(#19002) Carlos73 válasza Tutu7030 (#18976) üzenetére

Carlos73
(újonc)

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de azt szeretném még tudni, hogy a már feltelepített alkalmazások közül az nYouTubeHD3D-t tudom-e utólag magyarosítani, esetleg a PC-ről Wifin keresztül bele tudok e nyúlni. Olvastam KorLaci leírásában, hogy a magyarosítást a telepítés előtt kell elvégezni, azonban azt sem értem, hogy ha előbb a netről letöltöm csak külön ezt az egy alkalmazást, és megcsinálom a magyarosítását, akkor a számítógépemről hogy tudom azt a TV-re varázsolni.

(#19003) sonye válasza Carlos73 (#19002) üzenetére

sonye
(fanatikus tag)

Csatlakozom hozzád!

Én sem értem, hogy csak a youtube HD-t hogy lehetne a TV-re varázsolni, mert nekem a többi spam nem kell a widgetekből.

Már csak ez hiányzik a teljes örömhöz.

no meg kellene egy HDMI-s optikai kábeles szép hangzású házimozi max 60ezerig. Tippeket szívesen fogadok

Csak 1 kis kérés: Ha valakinek írok PÜ-t választ kérek. Nem illik nem válaszolni! Netikett!

(#19004) Krisz79

Krisz79
(senior tag)

Én nem kaptam wifi kulcsot a tv-m-hez.
Azt csak hivatalos megvásárlással lehet beszerezni?
Addig legalább kábelen tudok netet vinni a tv-re?
Köszönöm a választ!
K.

(#19005) Coleszi

Coleszi
(kvázi-tag)

Sziasztok!
TV vásárlásra szántuk el magunkat és a 3D-s TV-k felé kacsingatunk. Na már most nekünk a házban nicnsen hogy is mondjam optikai kábeles megoldás ha így hívják, szóval analóg jelekkel nyomjuk (Digi) Kinéztem a Samsung UE32D6500-as szériát mert tetszik, hogy át tudja alakítani a 2D-t 3D-be. A kérdésem az, hogy ezt az analóg jellel is meg tudja csinálni vagy csak a digitlissal? Előre is köszönöm!

i5

(#19006) Robi_73 válasza Cseri0058 (#18960) üzenetére

Robi_73
(őstag)
LOGOUT blog

Az AllShare-t használva oszd meg a kívánt mappát! Ha elindítod az ALLShare-t felül Fájl -> Megosztott mappa hozzáadása saját gépről -> betallózod a kívánt mappát és kész!

Robi73

(#19007) Robi_73 válasza mrzed (#18982) üzenetére

Robi_73
(őstag)
LOGOUT blog

Más gond lesz! Amíg nem látja a tv-t az Allshare, addig nem tud megosztani semmit! Tegnap próbáltuk és nem megy az én beállításaimmal sem! :( Egyszerűen nem jelenik meg neki a TV a számítógépen. Arra jutottunk illetve én javasoltam, hogy próbálja meg egy másik routerrel is. A Smart az működik, csak az AllShare nem akar kommunikálni a gép és a tv között. :F

Robi73

(#19008) Robi_73 válasza Krisz79 (#19004) üzenetére

Robi_73
(őstag)
LOGOUT blog

Én itt a PH!-n vettem újat garival 6500ft-ért és van még szerintem! Ez az ár verhetetlen, az Árgépen a legolcsóbb 12k körül volt! ;)

Robi73

(#19009) sarkan

sarkan
(tag)

lehet, hogy unalmas már, de a kollégám szeretne venni egy 46d65xx tv-t de fél a "panel lottótól", az eladó azt mondta neki, hogy a 46-os tv-k mind samsung panelosak igaz ez, vagy csak "azt mondok amit a kedves vevő hallani akar" effektus?

(#19010) nismoka válasza Coleszi (#19005) üzenetére

nismoka
(fanatikus tag)

Igen meg tudja csinálni, de ez a konvertálás 3D-re olyan amilyen...

(#19011) kenesei1982

kenesei1982
(fanatikus tag)

tudtok olyan linket, ahol vannak fent teszt videók HD és SD is a tv tesztelésére? gyors mozgáshoz, feketékhez, ilyesmi.

Mert mi másra is törekedne minden, örökös létezésének tudatában levõ lény, mint a saját pusztulására? - Asimov

(#19012) pisteeke válasza Cseri0058 (#18963) üzenetére

pisteeke
(kvázi-tag)

Ez egy jó kérdés! Nem tudom! Viszont ami elszomorítóbb ettől, hogy az ügyfélszolgálatos kollégák sem tudják! most már másodjára küldenek el nekem egy olyan doksit, ahol szépen leírják, (Angolul) hogy hogyan kell megosztani a könyvtárat! Holott már sok milliószor elmondtam nekik, hogy nem az a baj, hogy nem tudom, hogyan kell, hanem az, hogy nem hajlandó a megosztásra! :((( :W :W :W :W
Én kezdek attól tartani, hogy ez nálam bizony nem fog menni! Azt mondta az este a kis hölgy, hogy "figyeljem a frissítéseket az oldalon, és ha jön új, telepítsem! Talán segít!" Na köszi!!! :W

Barátom a gugli, csak van, hogy néha nem értjük meg egymást! :)

(#19013) pisteeke válasza mrzed (#18982) üzenetére

pisteeke
(kvázi-tag)

Sajnos ez is kilőve! Full jogosultságom van a mappára, sőt! Létrehoztam (külön emiatt) új mappákat is, de azt sem hajlandó megosztani!
Tényleg nem tudom, mi lehet vele! De egyszerűen nem akarja a megosztást!

(#19014) Robi_73 válasza pisteeke (#19012) üzenetére

Robi_73
(őstag)
LOGOUT blog

Usb-ről nem engedi felrakni ugyan azt a szoftvert? Én kipróbálnám!

Robi73

(#19015) Robi_73 válasza pisteeke (#19013) üzenetére

Robi_73
(őstag)
LOGOUT blog

Nézd csak mit találtam a Samsung TV-ben levő Wifi-ről!

Appropriate with IEEE 802.11a/b/g and 802.11n draft two.

A te routered pedig: IEEE 802.11g, IEEE 802.11b
Az enyém: IEEE 802.11n, IEEE 802.11g, IEEE 802.11b

Mondtam tegnap, hogy egy szabvány szerinti eltérés van a két router között! Szerintem még mindig szerezned kéne egy másik routert próbára, talán megoldaná a gondodat! :F

Robi73

(#19016) pisteeke válasza Robi_73 (#19007) üzenetére

pisteeke
(kvázi-tag)

Igen, valóban próbáltuk tegnap. (ezúton is ezer köszönet a segítőkészségedért! :R :R :R ) Illetve annyival javítanálak ki Robi, ha megengeded, hogy az allshare tulajdonképpen látja a tv-t, hisz a beállítások-lejátszók között ott van a tv! Csak a mappát nem engedi valamilért megosztani, és emiatt, a tv nem talál eszközt! Ha a tv-ről indítom az allsharet, akkor jön a hiba üzi (a tv-n) hogy nincs csatlakoztatott eszköz. vagy valami hasonló.
De ma már intézkedtem másik router ügyben, és az egyik jó barátomnak van egy elfekvőben, hétvégén beizzítom! kíváncsi vagyok az eredményre! :D

(#19015) Robi_73 De hát itt pont azt írja, hogy a IEEE 802.11a/b/g megfelel a célra, igaz, a "második lehetősségnek" ezt mondja: 802.11n.
Ezek szerint az én wifim szabványát is támogatnia kellene, nem? Vagy rosszul értelmezem?

[ Szerkesztve ]

(#19017) sonye válasza pisteeke (#19016) üzenetére

sonye
(fanatikus tag)

Wifin akarod az allshare-t használni a TV-n vagy kábelen?

A kábelre szavazok ha netán wifivel próbálkozol! A kábel stabil lesz.
Kíváncsi vagyok az eredményre, szerintem a router lesz a gond.
Ha pedig a mappa megosztást nem engedi a gép, akkor az oprendszerben a hiba!

Csak 1 kis kérés: Ha valakinek írok PÜ-t választ kérek. Nem illik nem válaszolni! Netikett!

(#19018) Hanok

Hanok
(senior tag)

Kicsit félek mert pár napja a TV tápja néhány óránként kattan, mint amikor bekapcsolom...Remélem nem jut el odáig hogy be sem kapcsol...

(#19019) Robi_73 válasza pisteeke (#19016) üzenetére

Robi_73
(őstag)
LOGOUT blog

Én csak a kettőnk routere közötti szabványbeli különbséget látom! Nálam megy, nálad nem! Ebből mi következik? ;) Próba és megtudjuk!

Szerintem nem látja az AllShare a tv-d! Amikor cseréltünk képeket a pillanatnyi állapotról, akkor láttad a különbséget.

Robi73

(#19020) Coleszi válasza nismoka (#19010) üzenetére

Coleszi
(kvázi-tag)

Köszönöm!

és azt is olvastam, hogy tudok vele felvenni filmet természetesen külső pendrive-ra. Ezzel kapcsolatban azt olvastam, hogy más lejátszón Tv-n nem lehet megnézni mert a szerzői jogok védik. Ez oké. De az, hogy ezt csak akkor tudom hogy ha digitálisan jön az adás ? Az miért van? Valakinek valami tapasztalata van ezzel kapcsolatban? Köszönöm!

Falra tenném a TV-t ezért nem vennék hozzá semmi féle lejátszót ha úgyis tudja az USB-t akkor minek foglaljon több cucc el több helyet..

i5

(#19021) mrzed válasza Coleszi (#19020) üzenetére

mrzed
(kvázi-tag)

Azért van így, mert a tv nem tudja digitalizálni az adást, csupán a digitális adóval érkező stream-et menti el.

(#19022) mrzed

mrzed
(kvázi-tag)

Tutu7030:

Sikerült valamit összehoznod a samba-val?
Az SamyGo extension előző verziójával odáig jutottam, hogy a mappát létrehozta, de a mount valamiért nem sikerült, viszont az új verzióval az se megy. Nfs mout összejön, de win lévén a fájlok nem látszanak benne... :(

(#19023) Coleszi válasza mrzed (#19021) üzenetére

Coleszi
(kvázi-tag)

köszönöm :R

i5

(#19024) Tutu7030 válasza mrzed (#19022) üzenetére

Tutu7030
(PH! addikt)

Á, besokaltam vele. Meg sajnáltam állandóan ki-be kapcsolgatni a tv-t.
Az nfs-sel is addig jutottam, hogy felcsatolja, látja is a mappákat, de csak az ip-cím/mnt/torrent -ig nekem meg a /mnt/torrent/downloads mappa tartalma kellene, de azt meg nem hajlandó megnyitni(meg a többi mappát sem).

(nálam ugye a routerről menne a megosztás(openwrt))

[ Szerkesztve ]

LG Optimus 2X P990 DjangoManoucheX1.6.5 (V30A) /Telenor/ (2800mAh)

(#19025) InfiniteReality válasza Robi_73 (#19015) üzenetére

InfiniteReality
(őstag)

Az n és az n draft tulajdonképpen ugyanaz (draft - azaz "vázlat", tehát még nem végleges teljesen a szabvány). Ettől függetlenül visszafelé kompatibilis, azaz a bgn eszközök egymással simán együttműködnek (nem is kell semmit állitani a routerekben, viszont ez a kompatibilitás kikapcsolható). A 802.11a az egyedüli kakukktojás, mert az 2.4 helyett 5Ghz-en üzemel, de a wifi kártyák és routerek nem csak az 'a'-t tudjak, hanem az összes többit is. Tehát az abgn-es kártya is simán elmegy egy b-s kártyával (igaz csak 11mbiten).

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#19026) Robi_73 válasza InfiniteReality (#19025) üzenetére

Robi_73
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi az infot! Ezt a részét nem nagyon vágom, én csak a szimpla különbséget látom és nálam megy!

Robi73

(#19027) PLaci58

PLaci58
(őstag)

Lenne egy elmélet kérdésem, amit 3D tulajok biztos meg tudnak válaszolni.
Mi van olyankor - mit látunk - ha fordított szemüvegen keresztül nézzük a 3D-s filmet?
Vagyis mi van, ha fel van cserélve a szemünknél a bal és a jobb kép?

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#19028) asdasdasd válasza PLaci58 (#19027) üzenetére

asdasdasd
(kvázi-tag)

Élesnek látod, de nem áll össze 3d-nek.
Ha ezt tapasztalod, van a 3D settings menükben egy jobb-bal csere funkció.
Múltkor futottam bele, hogy a 3D explorer meg egy letöltött film más beállításokat használt.

[ Szerkesztve ]

(#19029) PLaci58 válasza asdasdasd (#19028) üzenetére

PLaci58
(őstag)

Köszi, ezek szerint előfordulhat ilyen "felcserélt" film.

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

(#19030) james008bond válasza asdasdasd (#19028) üzenetére

james008bond
(őstag)

Szia!
Ha nincs a tv-ben ilyen menü? Pc.n mivel lehetne "megfordítani" a két oldalt?

Life's Good!/HTC One X Black/Xears TD III Blackwood/Sony LX900

(#19031) cyber86

cyber86
(fanatikus tag)

Üdv. Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi a különbség a 2 led tv között és véleményt a 2 tv-ről, hogy melyiket lenne érdemes megvenni. (Samsung UE46D6000TW 46") és (Samsung UE46D6100SW) meg egy hülye kérdés, hogy gondolom a 3d-t ki be lehet kapcsolni, ha nem akarom használni. A választ előre is köszönöm!!

(#19032) Psytróger válasza cyber86 (#19031) üzenetére

Psytróger
(fanatikus tag)

:D Épp ezt akartam kérdezni, csak a 102 centis változatokkal kapcsolatban (UE40E6000 és UE40E6100) :) Előbbit most 10 rugóval olcsóbban, 169.900-ért meg tudnám venni az Auchanban, a 6100-es 180 papír kerekítve...
Mennyire javasolt egyébként ez a 6-os széria, megéri az árát? :)
Most már akkor ketten várjuk a hozzáértők válaszát :)

>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<

(#19033) leslieke válasza cyber86 (#19031) üzenetére

leslieke
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A 3D-t alapból ki van kapcsolva és bekapcsolni kell, ha használni akarod. ;)

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#19034) james008bond válasza leslieke (#19033) üzenetére

james008bond
(őstag)

Ha mégsem így lennne, elég csak becsukni az egyik szemed és máris "eltűnik a 3D"... :B :W

(#19035) leslieke válasza james008bond (#19034) üzenetére

leslieke
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:C

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#19036) air76

air76
(kvázi-tag)

Az Euronics-ban a ue40D6100 189990Ft+ráadás egy Galaxy Y telefon! Csak dec 15-18 között! A "40"5500 159999Ft a "46"D6570 299999Ft a "40"D7000 299999Ft.A samsung rendesen belehúz az eladásokba!

[ Szerkesztve ]

(#19037) BBéci válasza james008bond (#19030) üzenetére

BBéci
(PH! félisten)

Biztosan nincs a tévédben olyan menüpont? Kellene lennie.

Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#19038) mate3553

mate3553
(senior tag)

Sziasztok!

A samsung UE32D5000 szerintetek mennyire jó vétel? pc-t kötnék rá és hd filmnézésre ill. játékra (pl. fifa) kellene. Mennyire birkózik meg a dologgal?

Esetleg milyen alternatívát ajánlotok?

Segítségeteket előre is köszönöm!

(#19039) james008bond válasza BBéci (#19037) üzenetére

james008bond
(őstag)

Szia!
Nekem nem Samsung 3D tv-m van és itt csak +/- irányban lehet állítani a mélységet, eddig kb 3 filmbe futottam bele, amihez a szemüveget fordítva kellett felvenni... :W

(#19040) Scoobyka

Scoobyka
(őstag)
LOGOUT blog

MKV fileban lévő DTS konvertálása AC3-ba ra nincs egy egyszeru hulyebiztos program? :D

(#19041) Scoobyka

Scoobyka
(őstag)
LOGOUT blog

MKV fileban lévő DTS konvertálása AC3-ba ra nincs egy egyszeru hulyebiztos program? :D

[ Szerkesztve ]

(#19042) BBéci válasza Scoobyka (#19040) üzenetére

BBéci
(PH! félisten)

Állítólag van, többször emlegették itt a topikban, de nem jegyeztem meg, mert számomra a DTS hang nagyon fontos, igyekszem csak olyan filmeket beszerezni, amiken az van.
Talán mkvmerge a neve. :F

[ Szerkesztve ]

Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#19043) cyber86 válasza Psytróger (#19032) üzenetére

cyber86
(fanatikus tag)

hát az a baj, hogy leírás alapján nem találtam semmi különbséget, de viszont árkülönbség van, de miért? sztem jó ez a 6-os széria, amiket olvasgattam róla. hát igen, remélem kapok én is választ :)

(#19044) cyber86 válasza leslieke (#19033) üzenetére

cyber86
(fanatikus tag)

értem köszi :)

(#19045) nightshadow válasza cyber86 (#19043) üzenetére

nightshadow
(PH! addikt)

A D6000 és a D6100 közti különbség a PVR (Personal Video Recorder). 40"-es méretben az argep.hu szerint nincs árkülönbség a kettő között, mindkettő kb. 173k.

(#19046) Tom5 válasza mate3553 (#19038) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy hónapja vettem ugyan ezen kritériumok miatt ugyanezt a típust. Én nem csalódtam. PIP-ben meg tudod nézni a TV-t miközben számítógépezel. ;)

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#19047) Rómeó válasza nightshadow (#19045) üzenetére

Rómeó
(tag)

Azért ez nem semmi,én kb:4-5hónapja vettem a 40/6100-at 250k-ért,inkább meg se nézem,most milyen típust kapnék ennyiért! :W

Megbízhatóságom:http://href.hu/x/gt86 *** Eladó cuccaim:http://href.hu/x/gt83

(#19048) nightshadow válasza Rómeó (#19047) üzenetére

nightshadow
(PH! addikt)

Tv-ét csak évvégén szabad venni, mert akkora lesznek elfogadhatóak az árak. Azért nem semmi, hogy buktál vagy 80k-át.

[ Szerkesztve ]

(#19049) Hanok válasza nightshadow (#19048) üzenetére

Hanok
(senior tag)

Ez nem az év végétől függ, ebben a szegmensben ahol ekkora a felhozatal évről évre, a fejed tetejére is állhatsz akkor sem fogja tartani semmi az árát.Most veszel egy TV-t év végén, tavaszra már újabb 30-40-k val olcsóbb lesz.

(#19050) nightshadow válasza Hanok (#19049) üzenetére

nightshadow
(PH! addikt)

Karácsony után már nem vennék tévét, mert akkor rengeteget visszavisznek, s tavasszal raktársöpréskor próbálják eladni a kiállított darabokat is, s amilyen szerencsés vagyok, biztos belenyúlnék. Itt vagyok már pár éve a fórumon, úgyhogy nyugodtan kijelenthetem, hogy de, az év végétől függ. A tavalyi C650 kb. 300k-ról indult tavasszal, s 160-170k volt évvégén, s 140k-val futott ki. Nem mindegy, hogy 130-140k-át bukok, vagy csak kb. 30k-át. Ha szerinted nem az évvégétől függ, akkor majd nézd meg a 2012-es modellek árát március-áprilisban, s majd karácsonykor.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  Samsung LCD és LED TV
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.