Aktív témák

  • kp59

    aktív tag

    Sziasztok!

    Elnézést hogy egy kicsit hosszú leszek.

    Én is érintett vagyok a RubiCom - UPC átállásban. Olvasgatva a fórumot látom hogy mindenki örül ennek a változásnak. A lelkesedésem nekem is nagy volt kezdetben mert az eddigi RubiCom "M" csomagom (4Mb/s / 512kb/s) hamarosan egy sokkal gyorsabb FiberPower 25 (25Mb/s /1,5Mb/s) csomag váltja fel. A mondat elején szereplő múltidő azért van mert pár napja találtam rá arra az eléggé elhallgatott tényre hogy a UPC korlátlan adatforgalmúnak gondolt net csomagjai tulajdonképpen nem is korlátlanok. 300GB/hó adatforgalmi korlát van ugyanis megszabva az UPC ÁSZF-ben az 5.2.1.1 pont alatt "Extrém használat" néven nevezve.

    Mivel valószínű hogy többeknek elkerülte a figyelmét a nagy lelkesedésben ez az "apróság" ezért ide mellékelem az ÁSZF 5.2.1.1 pontját (elnézést ha egy kicsit hosszú lesz de szerintem ezzel nem árt tisztában lenni):
    "A Szolgáltató Internet szolgáltatása osztott erőforrásokra épül. Ezeknek az erőforrásoknak a túlzott (indokolatlan mértékű) igénybe vétele vagy ezekkel való visszaélés, akár egy egyéni Előfizető részéről is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erőforrásokkal való visszaélések leronthatják a hálózat teljesítményét.
    A fentiek figyelembe vételével a Szolgáltató túlzott mértékű használatnak tekinti azt az esetet, amikor az egyéni Előfizető adatforgalma egymást követő három hónap átlagában a 300 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat).
    Amennyiben az egyéni Előfizető az extrém használatnak minősülő adatmennyiség 80%-át eléri, a Szolgáltató erről értesíti az egyéni Előfizetőt, a jogkövetkezményekre történő figyelmeztetéssel, és egyúttal felhívja a szerződésszegő magatartástól való tartózkodásra.
    Ha az egyéni Előfizető forgalma meghaladja az extrém használatnak minősülő átvitt adatmennyiséget, akkor a Szolgáltató az egyéni Előfizető szolgáltatásnak sebességét jogosult korlátozni. Amennyiben az egyéni Előfizető a szerződésszegést a Szolgáltató jogkövetkezményekre történő felhívása esetén sem szünteti meg, azaz adatforgalma az értesítést követő hónapban ismételten meghaladja a 300 Gigabyte adatmennyiséget, a Szolgáltató a szerződést az ÁSZF 12.3.3 pontjában foglalt rendelkezéseinek megfelelően felmondhatja.
    A Szolgáltatás korlátozása a jelen pont alkalmazása szempontjából az egyéni Előfizető által igénybe vett Internet-hozzáférési csomaghoz rendelt adatátviteli sebesség maximum 90%-os lassítását, azaz a rendelkezésre álló sávszélesség csökkentését jelenti. Ez az alacsonyabb sebesség továbbra is – időbeli korlát nélkül – lehetővé teszi az egyéni Előfizető számára, hogy a Szolgáltatást teljes értékűen használhassa. A szolgáltatás korlátozásának időtartama alatt az egyéni Előfizető az egyedi egyéni Előfizetői szerződésében meghatározott havidíjat köteles fizetni, mely díj a korlátozásra okot adó időszakban megvalósult, a fentiekben meghatározott extrém használat ellentételezéséül szolgál."
    [link]
    Tudom hogy 300GB nagyon sok adat de ha figyelembe vesszük hogy milyen méretűek a HD formátumú videók (és itt nem csak a torrent letöltésekre gondolok hanem pl. a youtube vagy egyéb videómegosztókon elérhető ilyen tartalmakra is). Tehát hiába gyors a netem ha figyelnem kell ezek után hogy nehogy túllépjem az engedélyezett keretet. Az biztos hogy az első időszakban sűrűn fel kell majd lépnem a UPC személyes adatforgalmamat mutató oldalára.

    Tehát most ez zavar de nagyon. Lehet hogy túlreagálom ezt a dolgot és nem is lesz ez olyan nagy probléma, majd idővel kiderül. Mindenesetre nem értem ilyen korlátozó feltétel mellett mi értelme van a még ennél is gyorsabb csomagoknak.

    A RubiComról csak annyit hogy már vagy 6 éve (mikor a településemen kiépítette a hálózatát) az előfizetőjük voltam és nagyon sajnálom hogy megszűnik mivel én egy korrekt megbízható szolgáltatónak ismertem meg. Soha nem volt gond se az internettel sem a kábel TV szolgáltatásával.

    Arról most nem is beszélek hogy megint egy újabb magyar tulajdonú cég lett a külföldi multik által felvásárolva.

Aktív témák