2013. június 19., szerda

(#2651) troland26 válasza kabelmania27 (#2650) üzenetére

troland26
(senior tag)

[link] ez a diagnosztika
A kábelezéssel kapcsolatban már lényegtelen bármiit csinálni ..gondolom digitálisan fel lesz erősítve a jel..

(#2652) poli27 válasza troland26 (#2651) üzenetére

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

A diagnostics rész kell belőle.

(#2653) kabelmania27 válasza troland26 (#2651) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Ha gyenge a jelerősség nem fognak bejönni azok az adások, amelyek az adott gyenge frekin találhatóak. Ha leírod milyen osztó van nálad meg tudjuk mondani a modem jelszint alapján kb mennyi a bejövő jelerősség.

[ Szerkesztve ]

(#2654) troland26 válasza kabelmania27 (#2653) üzenetére

troland26
(senior tag)

az az igazság , hogy 2 tv-n elfogadható a minőség a harmadikon van probléma bizonyos adókkal , a 3. tv egy led tv ami karácsonykor lett véve a kábeles azt mondta , hogy ez a jelerősség 2 tv-re tudja garantálni az optimális képminőséget ( analóg ) próbált eladni nekem egy settupboxot 15k-ért akkor én azt mondtam , hogy köszi nem ..[link]

(#2655) kabelmania27 válasza troland26 (#2654) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Ez elég gyenge a bejövő jelszint.
Milyen osztó van nálad?

[ Szerkesztve ]

(#2656) emsy83 válasza kabelmania27 (#2648) üzenetére

emsy83
(lelkes újonc)

De mi kifizetnénk a digitális csomag árát, ha mindezt megkapnánk analógban, ezt miért nem lehet? Ahogy néztem az összes kábeles szolgáltatónál sokkal sokkal jobb az analóg csatornakiosztás, de itt valami borzasztó gyér! Egyébként a képminőség itt mind3 készüléken tökéletes!
Még a hagyományos régi típusú TV-k vannak, amíg tönkre nem mennek nem lesz csere, beltéri egységet pedig nem engedek a lakásba, elég volt belőlük annó, arról nem is beszélve, hogy amióta a 2 beltéri hála az égnek eltünt nagyjából 20 (HÚSZ) ezer forinttal kevesebb az éves villanyszámla, ami már nem csekélység!
Az osztó így néz ki, csak a márkája más: megnéztem neked, ez van ráírva: 2774 4Way Splitter! :) (Bocs, de a műszaki dolgok nem az én "területem":)
A címen amit adtál ez jön be:
Power 6dBmV
Signal to Noise Ratio 39 dB
Power 47 dBmV
Upstream Data Rate 2560 Ksym/sec
Modulation QPSK
Remélem jó adatokat másoltam be! :)
Modemet nem kaptunk, azt írják: "Ön jelenleg nem érintett az eszközcserében"

[ Szerkesztve ]

(#2657) troland26 válasza kabelmania27 (#2655) üzenetére

troland26
(senior tag)

valami olyasmi amit nemrég linkeltél be...mennyi lenne az optimnális jelszint értéke ?

(#2658) kabelmania27 válasza emsy83 (#2656) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Rendben vannak a jelszint értékek:)
Amikor kicserélik a fejállomási eszközöket akkor fogsz új modemet kapni.

(#2659) kabelmania27 válasza troland26 (#2657) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

SNR-ed és a power leveled alacsony, elvileg -12felett jó a jelszint, a gyakorlatban minél magasabb az érték annál jobb. Az UHF-es adások szemcsések?
Nekem épp ilyen Power Level -3.6 dBmV Signal to Noise Ratio 39.0 dBmV adási 38.5 dBmV nekem 10decibelt csillapít az osztó modemnek, tévé kimenet 2,5 utána van egy hármas osztó. kb 6,4 a bejövő.

[ Szerkesztve ]

(#2660) poli27 válasza troland26 (#2657) üzenetére

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

A received signalnal olyan minusz 7-8 tól 10 ig kb, a power levelnél olyan 35-50 ig kb
Ez a - 13,9 ha nálad egy 2-es meg egy 3-as osztó van akkor olyan 64-66db a bejövő jelszint 114mhz-en. Elég karcsú

(#2661) kabelmania27 válasza emsy83 (#2656) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Nekünk is volt tányéros Digi, amikor nem néztük ki volt húzva:D
Van ennél is rosszabb kiosztás hidd el....
Akkor mit szólsz ehhez a kiosztáshoz?
3790 ha van net és telefon
pl Hévízen 49adás van ugyanezért a havidíjért

[ Szerkesztve ]

(#2662) emsy83 válasza kabelmania27 (#2658) üzenetére

emsy83
(lelkes újonc)

Köszi! :) Jelenleg ilyen modem van: THOMSON THG 540, telefon is működik róla! A későbbiekben sem tervezek 25 megásnál nagyobb netet, nem lehet, hogy maradhat ez?
Soha nem volt vele semmi baj, nagyon stabil minden, a barátnőméknél ha jól emlékszem Webstar modem van, azzal néha vannak gondok, sokszor kell újraindítani!

(#2663) Gubek-Einste válasza emsy83 (#2662) üzenetére

Gubek-Einste
(Szakértő)

Ezzel elvileg kihúzhatod ha nem lesz 30-35-nél nagyobb neted.
A Cisco (Webstar) modemekből is többféle van, a UPC-nál elvileg kettő van/volt, az EPX2203 na ez nagyon rossz, sok vele baj, a másik az EPC2203 ez sokkal jobb.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#2664) SkyLaci

SkyLaci
(őstag)

egyelőre semmi változás.

pár hete kaptunk egy levelet hogy változni fognak a szolgáltatások, és hogy bővebb információ önre vonatkozóan a következő oldalon, persze a következő oldalon nem volt bővebb információ, csak felsorolva a UPC szlgltatások a egy táblázatban, de semmi arról hogy ezek közűl mi milyen szolgáltatást kapunk, melyek közül választhatunk, hogyan választhatunk, vagy hogy nálunk mikor lesz a technikai átállás.

(#2665) kabelmania27 válasza emsy83 (#2662) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

A bejövő jelszint is megfelelő 6+7,5=kb 13,5 a bejövő ami jónak mondható:)
A három tévén gondolom tiszták az adások.

(#2666) emsy83 válasza kabelmania27 (#2665) üzenetére

emsy83
(lelkes újonc)

Igen, mind a 3 készüléken tökéletes a kép!
A RubiComot azért sajnálom, 2,5 éve megy hiba nagyon-nagyon ritkán volt, ez idő alatt talán 3-4 alkalommal, akkor sem hosszan, elég stabil volt minden szolgáltatás! Hogy a UPC milyen lesz az jó kérdés ...

(#2667) kabelmania27 válasza emsy83 (#2666) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Általában megszoktam nézni más szolgáltatók oldalát is, szerintem jó szolgáltató volt, jó volt a csatornakiosztás, nem volt drága szerintem.
Albérletben UPC internet 15csomag volt, szerintem jól működött, nálad sem lesz probléma:)
Egyenlőre annyi változás lesz hogy ha www.speedtest.net en csinálsz egy mérést UPC Magyarorszag Kft-t fog kiírni a Rubicom helyett és a csatornakiosztás változni fog.

[ Szerkesztve ]

(#2668) Gubek-Einste válasza emsy83 (#2666) üzenetére

Gubek-Einste
(Szakértő)

Nálam semmilyen hiba nincsen vele.
Március 15.-én volt egy hiba a környéken, a modemek állandóan újraindultak de 2 munkanap alatt megcsinálták. Előtte áramszünet miatt ment ki a lépcsőházban az erősítő, egy nap múlva javították ki.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925

(#2669) poli27 válasza kabelmania27 (#2667) üzenetére

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

Ez még így nem fog menni sztem. Ahhoz el kell telnie egy kis időnek, a Diginél is van hogy Tvnetwork os ip-t oszt ki pedig a Digié.... Sztem beletellik időbe míg lefrissülnek ezek az adatok, persze ha UPC-s ip kapsz az akkor más tészta....

(#2670) troland26

troland26
(senior tag)

igazából én nem fogom visszasírni a Rubicomot remélem az internettel elég gyakran voltak gondok , vagy nem volt net órákig vagy rettenetesen belassult , havi szinten kb 10-12 alkalommal zsörtölődtem a szolgáltatás minősége miatt pl az utóbbi 3 hétben folyamatosan szakadozik a net . Napi szinten van , hogy egy modem újraindítás megoldja a problémát , de van , hogy akár 1 órán keresztűl nincs szolgáltatás..ez eléggé bosszantó , remélem az UPC-nél nem lesznek ilyen prolémák..

(#2671) aLacamester válasza kabelmania27 (#2659) üzenetére

aLacamester
(újonc)

Hmmm...
A kabelmodem vajon mit ert jel-zaj viszony (SNR) alatt?
Erdekes hogy -3.6dBmV-s jelszint mellett 39dB-es SNR-ed van, nekem meg 16.3dBmV mellett 40dB-es az SNR. Vagy az upstreamet is beleszamolja? (az meg ertelemszeruen nalam alacsonyabb jelszinten megy (28.7dBmV), gondolom mert kisebb a szakasz-csillapitasom)

(#2672) kabelmania27 válasza aLacamester (#2671) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Nálam egy tratec osztó van ami 10decibelt csillapít előre irányban ezért ugrál az SNR
Minél magasabb a jelszint annál nagyobb az SNR.
Nálad milyen osztók vannak?

[ Szerkesztve ]

(#2673) emsy83 válasza kabelmania27 (#2667) üzenetére

emsy83
(lelkes újonc)

Én nagyon meg voltam vele elégedve, a TV csatornakiosztás kifejezetten jó volt!
Még lenne kérdésem, ha nem haragszol/haragszotok: amikor a RubiComosok bekötöttek hozzánk csak 1 kábelét húztak be a modemhez, de azt modták a TV.-khez menők sem igazán jók, nem megfelelően árnyékoltak (kb 7-8 évesek már, még a régi hagyományos antennához voltak.
Érdemes kicseréltetnem jobb minőségű koaxra? A nagybátyám ért az ilyesmihez és megoldaná, de szükséges-e, mert így is minden jól megy!
Ha kell vezeték mit ajánlotok?

(#2674) kabelmania27 válasza emsy83 (#2673) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Mindenképpen érdemes mert az alacsony frekis adásoknál zavar lehet.
Háromszoros vagy négyszeres árnyékolású koax kábelt, a 3x is megfelel.

[ Szerkesztve ]

(#2675) emsy83 válasza kabelmania27 (#2674) üzenetére

emsy83
(lelkes újonc)

Nagyon köszönöm a választ!

(#2676) canniball válasza SkyLaci (#2664) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Abban a levélben három papírnak kellett lenni, az egyik matton írták a dátumot.

Only the good die young... *** Én már túléltem egy világvégét... *** Újszerű ADIDAS cipő eladó http://href.hu/x/feif

(#2677) aLacamester válasza kabelmania27 (#2672) üzenetére

aLacamester
(újonc)

Nalunk no-name 2-es osztok vannak (2 db), az 1. oszto egyik aga megy a modemre kozvetlenul, a masik pedig a masik oszton keresztul 1-1 TV-re.
Azert tartom furcsanak hogy kozel azonos az SNR-unk, mert a jelszintunk kozott jo 20dBmV-nyi kulonbseg van.
Vagy a modem kiakad 40dB-nel (most pl. 18dBmV-s jelszintet mutat, de az SNR tovabbra is 40). Na mind1...

Remelem a jupicisek nem tekerik majd lejjebb az erositoket, jo ez nekem igy. :)

(#2678) poli27 válasza kabelmania27 (#2672) üzenetére

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

Minél magasabb a jelszint annál nagyobb az SNR.
Azért ez így nem igaz....

[ Szerkesztve ]

(#2679) kabelmania27 válasza aLacamester (#2677) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Szerintem jó a bejövő jelszinted. HA 5-1000Mhz van az osztókra írni jófajták.
Ha esetleg képet tudnál betenni róluk azt megköszönném:)

[ Szerkesztve ]

(#2680) kabelmania27 válasza poli27 (#2678) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Albérletbe a leágazót kicseréltem kettes splitterre felment 36ról 41re az SNR.

(#2681) Intruder2k5 válasza desigo (#2643) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

Erre megint azt lehet mondani, hogy igen, ott nyilván nem, ahol van konkurencia! Ahol nincs, ott biztos Ők is könnyebben lépnek, hiszen tudják, hogy úgysem tudsz menni sehova! De majd meglátjuk élesben...

A forgalom méréséhez millió program van, de sok router is tudja mérni. Fentebb én is egy ilyen képet szúrtam be a saját routeremből, de ha minden igaz a TP-LINK-ek is mérik, még gyári fw-vel is. Na persze egy esetleges router újraindulás, reset, stb... beteheti a kiskaput a mérésnek, ha nincs megoldva a mentés!

[ Szerkesztve ]

::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::

(#2682) kabelmania27 válasza Intruder2k5 (#2681) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Így van, pl Invitel ahol van konkurencia 5ezerért ad 15/3as netet családi tévét telefont, itt 6/1 családi csomag telefon 8ezer
Ha fontos az adott szolgáltatóknak hogy ne menjenek át az előfizetők a konkurenciához engedni fog az árból.

(#2683) poli27 válasza kabelmania27 (#2680) üzenetére

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

valszeg azért, mert kevés volt a jel a modemnek, ettől lehetett, vagy a leág volt rosszabb...

(#2684) Intruder2k5 válasza kabelmania27 (#2682) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

Ez is igaz, bár én a fentebbi hozzászólásomat a 300GB-os korlátozásra írtam válaszként! :)

::::::::::::::::::::::::::::::: ASUS RT-N66U & Tomato Firmware :::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php :::::::::::::::::::::::::

(#2685) kabelmania27 válasza poli27 (#2683) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Eredetileg outra ment a modem és tapra a tévé, de szemcsések voltak az adások és megfordítottam. Aztán betettem egy splittert akkor lett a legjobb

(#2686) aLacamester válasza kabelmania27 (#2679) üzenetére

aLacamester
(újonc)

Most nem akarom szetszedni a kabeldobozt, de ugy emlekszem hogy ilyen kis 100Ft-os vackok:

http://agiron.unas.hu/spd/unas_994380/SP12_Koax_eloszto_splitter_fem_2_utas_5900Mhz

1ebkent van valami 900Mhz felett? modem, vagy digitv? (analog csatorna sztem biztos nincs)

[ Szerkesztve ]

(#2687) kabelmania27 válasza aLacamester (#2686) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Nincs, de ha tényleg ez a fajta van célszerű lenne kicserélni ilyenre.

[ Szerkesztve ]

(#2688) aLacamester válasza kabelmania27 (#2687) üzenetére

aLacamester
(újonc)

Huu, allat, meg a karakterisztikajat is megadtak! (ritka az ilyesmi :)
Asszem beszerzek majd egy ilyet, es megnezem hogy mennyit valtozik a jelszint.
Koszi!

(#2689) kabelmania27 válasza aLacamester (#2688) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Igazán nincs mit!

[ Szerkesztve ]

(#2690) kabelmania27 válasza aLacamester (#2688) üzenetére

kabelmania27
(PH! addikt)

Én nekem van egy ilyen, ezt szeretném kiváltani vele mert folyamatosan ugrál az SNR, szeretném ha stabilan 41lenne. Szerintem sok a modemnek a 10decibel csillapítás.
Ha lesz időm berakom, csak el kell húznom egy polcot hogy hozzáférjek, de előtte le kell róla pakolni.:D Ilyen dobozba van a polc mellett a tratec és mellette szintén egy ilyen dobozban egy hármas splitter található.

[ Szerkesztve ]

(#2691) Kami11

Kami11
(senior tag)

Sziasztok!

Tard, Cserépváralja vonalról van itt valaki?
Errefelé mit ajánlott az UPC, mind Tv mint net viszonylatában?

A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.

(#2692) Intruder2k5 válasza Kami11 (#2691) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

Szia!

Kinek mit! :)

[ Szerkesztve ]

(#2693) funkygee

funkygee
(fanatikus tag)

Én csak azt sajnálom, hogy a History nem lesz meg ilyenek UPC nél. Ez az Analog silver gyérebb a rubihoz képest azért. Ráadásul ilyen esetben mért én járok rosszul, ha tulajváltás van. Az eddígi csatornákért nekem kéne jobban zsebbe nyúlni? MÉRT?

Sonyericsson BST-38 akku,töltő,headset, M2-2gb memorystick eladó.

(#2694) poli27 válasza funkygee (#2693) üzenetére

poli27
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt hívják kapitalizmusnak asszem nem ? :)

(#2695) emsy83 válasza Kami11 (#2691) üzenetére

emsy83
(lelkes újonc)

Hozzád egészen közel Bogácsról! :) Nos, semmi konkrétumot nem ajánlottak, még mindig nem nyilvánosak az itteni árak, annyit írtak, hogy a szolgáltatás folytatólagosan megy tovább változatlan havidíjakért! A TV csatornakiosztás eltérések az előbbi linken, egyenlőre a net sávszélesség marad, ki tudja meddig ...

(#2696) Kami11 válasza Intruder2k5 (#2692) üzenetére

Kami11
(senior tag)

Ebből sajna sokminden nem derül ki, mert pl. az XL díjcsomagra azt írja --> XL csomag.
Na puff, ez lehet 10-től 120-ig minden. Nem vagyok Rubicomos, -már nem is leszek-, csak gondolkozom a váltáson most, hogy a UPC átvette a hálózatot. A faluban kb. 2 éve lett kiépítve a kábel, szóval elég új, ezért érdeklődtem, hogy mit kínáltak az átvett előfizetőknek, de úgy látszik a pontos infókra akkor még várnom kell.

emsy83 Nálatok mikor építette ki a Rubi a hálózatát? Mert mint említettem nálunk kb. 2 éve. Lehet ez hálózatfüggő is, de erre nem vennék mérget.
Egyenlőre míg le nem jár a T-s hűség sajnos váltani nem tudok, de gyűjtöm az infókat, ha máshol nem is, itt a topicban biztosan! ;)

A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.

(#2697) SkyLaci válasza Intruder2k5 (#2692) üzenetére

SkyLaci
(őstag)

és a műszaki átállás várható dátumáról hol lehet tájékozódni?

(#2698) Intruder2k5 válasza Kami11 (#2696) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

Tuti infót sajnos valóban nem tudok adni, de szerintem ebből az XL-ből arra lehet következtetni, ami fentebb is elhangzott, hogy ott egyelőre minden marad változatlanul! A 25, 50, és a 120, FiberPower csomagok, XL néven ilyen bizonyosan nem lesz sehol!

SkyLaci

Nálunk ezt (is) megírták a levélben. Igaz két dátum is volt, mert először egy május másodika, aztán pedig konkrétan, hogy az "Ön lakóhelyén" május harmadika! Így hát én megvárom a harmadikát, és ha addig nem szűnik meg a szolgáltatás a régi eszközzel, akkor majd csütörtökön délután átdugom az új modemet!

[ Szerkesztve ]

(#2699) Kami11 válasza Intruder2k5 (#2698) üzenetére

Kami11
(senior tag)

Az érdekes az, hogy a szolgáltatás keresőben a címemre az analóg kábel Tv-t ajánlja, de ha már konkrétan megrendelném akkor azt írja, hogy csak a digitálist rendelhetem! :F
A netre akár 120-at is rendelhetek, nem akadékoskodik, telefonra meg nincs szükségem, ezért azt nem néztem.
Úgyhogy van itt kavar, de remélem idővel tisztul a kép és mindenki csak jól jár a váltással.

(#2700) Intruder2k5 válasza Kami11 (#2699) üzenetére

Intruder2k5
(PH! félisten)

Igen, az új rendelésekkel erre is vannak problémák, ez már volt téma nemrégiben! :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.