Új hozzászólás Aktív témák

  • glovemaker

    csendes tag

    Sziasztok!

    Akadt egy kis problémám, hátha ti tudtok segíteni. Adott egy hálózat, amiben van 8 számítógép. Eddig úgy volt megoldva, hogy modem csatlakozik a routerbe, a router egy switchbe és ez osztja szét a gépekhez a netet. Új netet köttettünk egy másik szolgáltatónál és a router más helyre került, így egy kicsit változott a dolog. Ugyanúgy modem a routerbe, egyik kimenetén van egy gép, a másik kimeneten van a switch és ebbe csatlakozik a többi gép (maradék 7).
    Volt egy olyan gond, hogy a gépek többsége az internetre DNS hibát írt ki. A routeren fix-re állítottam + a gépeken, azóta ezzel nincs probléma.

    Viszont: a gépek nagy része nem látta a routert, (ping-re nem érkezett válasz). Ezért a következőt csináltam: a router dinamikus ip-re volt állítva. A gépnek a TCP/IP IPv4-nél adtam egy fix ip-t, ami persze "Azonosítatlan hálózatot" eredményezett. Majd újra átállítottam "IP automatikus kérés"-re, így rögtön látja is a routert, internet is megy teljes sávszélességgel, helyi hálózat is tökéletes.

    Viszont ezt kb. minden nap el kell játszani minden gépen, mert másnap reggel már megint nem látják a routert a gépek. Ez mitől lehet? Vagy csak valami beállítás gond lenne?

    Router típusa: TP-Link WR841N

Új hozzászólás Aktív témák