Új hozzászólás Aktív témák

  • gatesz

    tag

    Sziasztok!

    Egyszer már érdeklődtem itt a fórumon, akkor még úgy nézett ki, hogy vásárolni fogok, de meghiúsult egyéb nem szeretném részletezni dolgok miatt.

    Nem akarom túlkomplikálni a dolgot, de sajnos hajlamos vagyok rá, ez van ilyen típus vagyok.

    A lényeg a lényeg, hogy azóta már megkerestem egy pár embert itt privátban a fórumon (nekik ezúton is köszönöm a gyors segítséget!) + leveleztem egyet az LG ügyfélszolgálattal. Meg kell hagyni elég "mókás" volt, többször is belefutottam, hogy a segítőkész munkatársnak lövése nem volt arról, amit kérdezek :)

    A lényegre térnék. A feleségemnek nagyon megtetszett a WIFI funkció a mosógépben + az LG-nél van ez a gőz, és turbo funkció. Ahogy utána olvasgattam azért kiderült, hogy ez megint csak paraszt vakítás! A Turbo funkció régen is volt, csak time save-nek vagy intenzív 60 programnak hívták. Az olcsóbb kategóriás gépeknél ez a gőz dolog meg lekorlátozódik két programra, és ismerve az eddigi felhasználást, tuti egyszer sem használnánk.

    Most ez a típus a kiszemelt példány:LG F2J7HY1W de elég drágának találom főleg ha azt nézem, hogy a wifi funkció (hallottam a késleltetett indítás opcióról + nem szeretnék gúnyos megjegyzéseket) miatt fizetek 50 ezer forint pluszt a többi géphez képest. + külsőre az asszonynak nagyon tetszik.

    Ez a direct drive, csapágy maszlag viszont még mindig az LG márka malmára hajtja a vizet.

    De érdekelne a ti véleményetek is.

    Ami fontos:

    - Sajnos keskeny gép kell (főleg mivel a legtöbb leírásban 10cm-t írnak a mosógép hátsó panelje, és a fal között. Nekem így egy 56 cm-es gép épphogy kilóg az ajtó síkjából, (olyan 60 cm helyem van, panelban lakunk)
    - Centrifuga szám: 1200 min, tudom, hogy az már gyűr, de aminek nem számít pl törölközők, annál ki tudnám használni, és a szárítógép is hamarabb készen lenne!
    - Idő: Az asszony megszokta, hogy a régi gép egy óra alatt kimosott, és számára ez nem elhanyagolható, ő nem akar két órákat a gépre várni, ezért is szeretné ezt a Turbo funkciót, nem tudom a Time save + egyéb gépeknél az alap pamut 40 fokos program hány percig mos átlag a 1,5 óra azért nem vész :)
    - A töltet nem számít nyilván azért 6-6,5 kg min. De pl 8 kg azért nem kell, mert tudom, hogy úgyis csak az elején figyelnénk, és egy idő után mindig tele pakolnánk és így a mosógéppel együtt megölnénk a 8kg-os szárítógépünket is!
    - Programok száma: 98%-ban 1 programot használunk.
    - Gőz funkció (hasznos lehet, de nem fontos)
    A márka: Az LG-t leírtam az elején, hogy miért szimpatikus + inkább dicsérték mint nem. De szimpatizálok még az AEG, és Electrolux gépekkel is!

    Bosch szárítógépet vettem (elsősorban a gari miatt (5év) másodsorban az öntisztító kondenzátor miatt). Eddig imádjuk, és azt sajnálom, hogy nem vettünk hamarabb. Zéró száradó ruha, minimális vasalás, no penész, kevesebb por a lakásban!!! Ez csak lábjegyzet volt :)

    Röviden ennyi kritérium.

    4-en vagyunk a családban (2 felnőtt és 2 pici gyerek) egy héten 4-5 alkalommal biztos mos a gép.

    Leírnátok, hogy ti milyen gépet miért ajánlanátok nekem? Annyit kérnék, hogy minél többen írjatok, de ne egyszavas vélemények legyenek! Előre is Köszönöm!

    Ami kimaradt és FONTOS!: Garancia!!! 4-5 év, én ezt belekalkulálom! Ha 1 vagy kettő van csak akkor valószínűleg a plusz garanciát megveszem a business box nevű cégnél! (erről is kérdeztem, de nem írt senki :) Az ár ha garit is kell még venni akkor max 160 ezer, ha nem kell mert alapból 4-5 év akkor 170-18-ig is elmegyek, de nem vagyok a pénzem ellensége veszek én mosógépet 100 ezerért is, ha elmondjátok, hogy miért gondoljátok, hogy nekem az jó lenne!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák