Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katona.t

    tag

    Nagyon tetszett az írásod.
    Mi már lassan 3 éve sütjük itthon a kenyeret, szintén egy Moulinex géppel. Az első pár alkalommal nem sikerültek túl jól, de pár nap alatt bele lehet jönni. Lehet, hogy nem olyan finom mind az "igazi kemencés" kenyér, de véleményem szerint otthoni körülmények között ez a legjobb megoldás és nekünk ízlik. Minden másnap este kb. 3 percet vesz igénybe amíg belegórom a hozzávalókat és tudom hogy mi van benne (fehér liszt, graham liszt, só, cukor, élesztő és mindenféle magvak), ráadásul nem kell a boltba járkálni. Sokkal egészségesebbnek tartom, mint a bolti kenyereket.
    Ha véletlenül sűrűbbre sikerül, akkor vékonyabbra vágom a szeletelőgéppel (ami szintén nagy találmány szerintem). A gumis kenyér problémáját szerintem a sok víz illetve a gagyi élesztő okozza, sokat számít a hozzávalók minősége.
    A magvas kenyér program miben különbözik a simától? Én mindig az első programon sütök, még nem próbáltam a többit.

    A cikkhez: a "fogyasztást" én átírnám "teljesítményre".

    [ Szerkesztve ]

  • katona.t

    tag

    válasz szab.tam #27 üzenetére

    A jól elkészítés, a megfelelő arányokat jelenti. Az üst (mert így hívják) belülről teflon bevonatos, a lapát szintén. Ha kész a kenyér, kiveszed az üstöt, fejjel lefele fordítod és egy rázó mozdulatra kicsusszan belőle a kenyér a lapáttal együtt. Nekem a lapát is könnyen kijön és nem maradnak rajta maradványok. (illetve már egy kicsit kopott, szóval egy pici marad rajta, de mivel az is kenyér, így másnapig nem szoktam elmosni)

Új hozzászólás Aktív témák