Új hozzászólás Aktív témák

  • ronaldo

    őstag

    válasz kano #3721 üzenetére

    Jó nyilván ez végtelen vita. Lemehetünk az országig, meg a hozzáállásig meg az emberekig, stb. Én nem néztem utána, hogy melyik tv. ez. Megmondom őszintén, nem is érdekel. Én egy fogyasztóvédelemmel foglalkozó középkorú ügyvéddel beszéltem, amit ő elmondott azt csináltam és működött. S nem hiszem, hogy pont a t-mobile (aminél nagyobb multi pereputty nem is tudom, van-e az országban) üzletvezetője ment volna bele a dologba, ha nem lenne jogom hozzá. :) Bizonyítsák be ők, hogy nem nekem van igazam. Persze nem ment könnyen a dolog, folyamatosan a szemembe hazudtak, keverték a szart a fossal, csúsztattak, jótállásra mutogattak amivel én nem akartam semmit, stb. Szóval aki ott útközben feladta volna, az abban a tudatban van utána, hogy ja, ez van. Így a történtek után lett világos számomra, hogy hoppáré.

    A fogyasztóvédelem amúgy is mostoha gyerek, a zuniónak talán egyetlen jótékony hátszele, hogy jobban bele lehet nézni, hogy tőlünk fejlettebb irányban az diktál, aki fizet, nem az aki beszedi a pénzt. Már csak emiatt is óvatosak a boltok. Az meg már törvényeken kívüli dolog amit korábban is írtam egy másik kérdésre válaszolva, hogy nagyobb helyek már csak a vevők elégedettsége miatt is megtehetik, hogy cserélik a cuccot szó nélkül, nem belekergetve őt a szerződéstől való elállásba.

    Ez a terület (jogászokkal átitatott fertő) amúgy is olyan, hogy nagyon meg kell gondolni, hogy mit mond az ember. Nekik az a foglalkozásuk, hogy egy névelőt is félreértelmezzenek. Tehát nagyon kell figyelni, hogyan fogalmazol, milyen szavakat használsz, hogyan építed fel a mondandód, milyen hangnemben beszélsz, milyen a hozzáállásod. A meghunyászkodó, kétpercenként elbizonytalanítható embert szétszedik. Ahogy a túlzott indulattól vezérelt, emiatt a gondolatiságra, felépítettségre kevésbé ügyelő embert ugyanúgy a gyengepontjánál fogják meg. Mindez vonatkozik egy boltvezetővel való vitára, békéltető testületre, ügyvédekre, stb.

    Akit meg tényleg mélységekig érdekel a probléma (engem nem, bár anno jegyet kaptam egy ilyen nevezetű tárgyból): üzleti jog környékén kezdjen el keresgélni. Aztán onnan továbbléphet majd a specifikus szerződések felé. Jog, kötelem, szerződés, satöbbi. Fúj. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák