2013. május 18., szombat

(#3001) g_g

g_g
(újonc)

Sziasztok!
Elkelne ismét egy kis segítség...
Le szeretném menteni a ROM-ot. A root-olás minden gond nélkül elsőre sikerült (SU települt + Root Check-kel is ellenőriztem), de a Defy 2ndInit-et nem tudom telepíteni. Adatkapcsolat Wi-Fi-n keresztül (tesztelve, böngészni tudok), Background data bekapcsolva. Indítás után a letöltési fázisból nem lép tovább. Többször vártam már 10-15 percet, de nem történt semmi. Türelmetlen voltam? Aki telepítette annak kb. hány percig töltött?
Már a root sikerességére gyanakodtam (nem volt None-ra állítva az USB kapcsolat először), ezért unroot-oltam, majd ismét root-oltam, de semmi előrelépés.
Jó lenne túljutni ezen az akadályon, mert mielőtt elkezdem erőteljesebben belakni a készüléket, szeretnék egy viszonylag steril ROM-mentést arra az esetre, ha becsap e mennykő...

(#3002) nortol válasza g_g (#3001) üzenetére

nortol
(senior tag)

Ennél pontosabban és érthetőbben sehol sincsen leírva: nézz körbe itt!

Amúgy, hogy konkrétan mit és azt is honnan szedné le a netről a program, azt én sem vágom, de ilyenkor csak arra tudok gondolni, hogy a fájlok elérési helye elérhetetlen, és ezért homokol az egész folyamat...

Normális esetben kb fél perc alatt meg van.

[ Szerkesztve ]

http://matrixhu.info http://motoroladefyall.info Ha megbízható, fullos és reklámmentes webhostingot keresel, akkor keress meg!

(#3003) defymoto

defymoto
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Voltam a szervIzben, odaadták, hogy semmit nem csináltak vele, mert később gyártották, mint a garancia érvényes! :Y Aztán megint visszavették, és holnap hívnak.

Galaxy Nexus 4.2.2

(#3004) g_g válasza nortol (#3002) üzenetére

g_g
(újonc)

Ez alapján csináltam, addig minden OK, hogy kiválasztom az 1.0.7 (Latest version)-t, utána csak homokolás...
Sajna biztos nem a kiszolgáló oldal hibája, mert már 5 napja nyűglődök ezen a ponton.
A technika ördöge, ezt szeretem a számítástechnikában. :)
A Bluetooth is rejtély számomra, a többségnek minden gond nélkül működik. Persze nálam ez se teljesen kerek. Ma szükség lett volna rá (így ma próbáltam ki először a két héttel ezelőtti beszerzés óta), de az istenért nem akart fogadni semmit másik készülékről. Mindent kipróbáltunk - a nálam tapasztaltabb kollégámmal -, de nem jött össze. Kénytelen leszek én is valami célprogit felrakni. De előtte le szertném menteni a ROM-ot. Ördögi kör... :Y

(#3005) fil válasza g_g (#3004) üzenetére

fil
(senior tag)

Fura. Gondolom "USB debug" módban és az "Unknown souces" is engedélyezve van...
Próbáld meg úgy ,hogy rebootolod a PC-t és a Defy-t is és úgy fogsz frissen hozzá. Rootolás óta nem telepítettél másik drivert esetleg?

"Ha hibázol és nem javítod ki, akkor követed el igazán a hibát." Konfucius

(#3006) fil válasza g_g (#3004) üzenetére

fil
(senior tag)

A BT-vel konkrétan mi a hibajelenség? Azzal én is szívtam egy sort amíg rájöttem a megoldásra ,de végül is triviális volt :)
Lehet ,hogy hasonló a jelenség.

(#3007) Matisz77 válasza nortol (#3000) üzenetére

Matisz77
(tag)

Esetleg egy szűz gyári telóbol nem lehet kimenteni sbf fájlba a rendszert hogy visszatudjunk állni ha gáz van?
Vagy nem lehet másik sbf fájlt módosítani olyanra mint amilyen nekünk kellene?
Sorry ha hülyeségeket írtam csak hangosan gondolkodtam!

(#3008) MiZY válasza Matisz77 (#3007) üzenetére

MiZY
(kvázi-tag)

Ha ezen mult volna, akkor mar regen mindenki fozott romokkal operalna! :)

(#3009) fil válasza MiZY (#3008) üzenetére

fil
(senior tag)

Szerintem azért ezt a főzött rom dolgot sem kell túllihegni.
Sok esetben ez nem jelent valami minőségileg jobb fw-t ,hanem egy az illető izlésének jobban megfelelő összeállítást. Egy neki jobban tetsző theme ,néhány nem használt app kihagyása ,lecserélése másra. Az egyediség érzése... Az öröm ,hogy minden tuningolás ellenére esetleg még mindíg működik :))
Kivéve régebbi a gyártó által már nem fejlesztett hw-t ,amihez az újabb fejlesztésekhez csak így lehet hozzájutni. A defy+ szerintem még nem tartozik ebbe a kategóriába...
Én nem hallottam még komoly hibájáról (a különböző bizonytalan eredetű egyedi eseteket leszámítva)
Az Android 2.3.x meg nem rossz és biztos vagyok benne ,hogy erre még kijön a 4-es is. Lehet hogy néhány verziónál már addíg nem is adnak ki 2.3.x-at.

(#3010) AnTigy válasza nortol (#2993) üzenetére

AnTigy
(kvázi-tag)

Szép estét :)

Bár ismételten csatlakozom a hazai 2.3.5(CEE) sbf hiánya miatt szorkodók népes(?) táborához, az kell mondanom, h adnám én már alább is!
Eddigi tapasztalataim alapján a 2.3.5 igen jó, komfortos és stabil rendszer. Ha ezt sikerülte TELJESEN és hibátlanul "blurtalanítani", akkor szerintem sűvítene mint a szélvész.
Nekem NEM hiányzik sem a C7, sem a C9 (max. a blurtalanság miatt). Az egyetlen motivációm a mókolásra - ez idő szerint - egy 2.3.5 alapú MIUI telepítése lenne (nekem nagyon bejön az esztétikuma és szervezettsége), ami viszon - szintén ez idő szerint, valamint legjobb ismereteim szerint - még nem van, sőőőt NINCS. Javítsatok ki a ha ebben tévedek.
Szóval IMHO/SzVSz túl nagy sírásra azért nincs okunk és személy szerint a 2.3.6 update-ra az új kernel, új bootloader és új recovery miatt (amiről még a 2.3.5-nél is kevesebbet tudunk) NEM érzek vágyat.

Ez az én véleményem, ami az enyém :DDD

Ti mit gondoltok erről?

[ Szerkesztve ]

Minél többet megismersz, annál világosabbá válik milyen keveset is tudsz

(#3011) szpali

szpali
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Frisítette valaki a mai Astro update--t?
https://market.android.com/details?id=com.metago.astro

én most tettem fel és nem indul el az app, FC-t se csinál

Huawei G500 Pro U8836D | K75VJ-T2065D | Defy+ CM10 | XPERIA Sola | VAIO VPCEB2Z1E

(#3012) szpali

szpali
(fanatikus tag)

nem szóltam...

restart + reinstall segített

(hiába na! windózon szocializálódtam... :D )

[ Szerkesztve ]

Huawei G500 Pro U8836D | K75VJ-T2065D | Defy+ CM10 | XPERIA Sola | VAIO VPCEB2Z1E

(#3013) g_g válasza fil (#3005) üzenetére

g_g
(újonc)

Persze, leírás szerint próbálnám csinálni.
Tegnap újfent frissen rootoltam, utána sem ment. Ma reggel friss boot után újból nekiveselkedtem, de semmi változás.
Már elképzelésem sincs, mi nem stimmel nálam (vagyis a telefonnál :) ).

(#3014) g_g válasza fil (#3006) üzenetére

g_g
(újonc)

Csak küldeni tudok, fogadni nem. A telefon visszautasít minden beérkező adatforgalmat.

(#3015) MiZY válasza fil (#3009) üzenetére

MiZY
(kvázi-tag)

Nem kell tullihegni nyilvan, de hamarabb probalkozna az ember, ha tudja siman visszaallithatja a telefonjat a gyari allapotra.
Masreszt egy csupasz rendszernek jobban orulnek, mert folyton abba futok bele, hogy laggol az egesz telo, mert a Motorola altal felheggesztett "hasznosnak" velt ficsorok, fogjak a gepet. Jo az altalam feltelepitett cuccok is biztos kozrejatszanak az akadasba, de majdnem kizarolag olyan appokat pakoltak fel, amiket ugye Marketrol is leszedhetek. En mondjuk ezert orulnek az SBF-nek, es korantsem azert, mert hibaja van... :)

[ Szerkesztve ]

(#3016) Gabesz77

Gabesz77
(fanatikus tag)

Két napja a telefon úgy időközönként eldobja a wifi kapcsolatot, melyek eddig simán működtek vele. Az érdekes az, hogy utána megtalálja azt, csak nem csatlakozik hozzá. Keresés, kapcsolódás X hálózathoz, majd nincs kapcsolat.

Találkozott valaki hasonló problémával? Ismert esetleg valami alkalmazás, ami ezt okozhatja?

[ Szerkesztve ]

iphone 4S

(#3017) dunc válasza Gabesz77 (#3016) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A routeren válts csatornát.

PSN ID JupixHUN

(#3018) tomlac14

tomlac14
(tag)

nektek nem akad össze a blur-ös facebook acc a marketes facebook appal?
arra gondolok itt, h mindig 2x jelez, ha üzenetet kapok.van erre megoldás? :F

Motorola MB526 DEFY Plus /// CM10 Sevenrock 01.17

(#3019) nfcfx válasza tomlac14 (#3018) üzenetére

nfcfx
(tag)

Nem tudom, hogy ezt tényleg el kell-e magyarázni, de mi lenne ha egyiket törölnéd? Esetleg ha kikapcsolnád a facebook alkalmazás értesítéseit?

(#3020) nortol válasza tomlac14 (#3018) üzenetére

nortol
(senior tag)

Ha kettőt állítottál be, logikus, hogy kettő jelez...

http://matrixhu.info http://motoroladefyall.info Ha megbízható, fullos és reklámmentes webhostingot keresel, akkor keress meg!

(#3021) sniphoe

sniphoe
(fanatikus tag)

SBF file nélkül ha root-olnám a telefont, utána vissza lehetne csinálni a root előtti állapotra?

If everything seems under control, you're just not going fast enough.

(#3022) szabof1 válasza sniphoe (#3021) üzenetére

szabof1
(őstag)
LOGOUT blog

Vissza. Kézzel is lehet, de a v2.3.3-as SuperOneClick-ben van UnRoot gomb is.

Zopo ZP900 Leader --- Defy MB525 BAYER (piros) - CM7.2, Defy és Defy+ leírások linkjei a LOGOUT blogomban --- Érdemes megnézni: tiszigyongy.blogspot.hu

(#3023) sniphoe válasza szabof1 (#3022) üzenetére

sniphoe
(fanatikus tag)

Köszönöm a válaszod!
A NOD vírusosnak jelzi, ne foglalkozzak vele?

(#3024) sniphoe

sniphoe
(fanatikus tag)

Letelt a szerkesztési idő.. :U

Ezt próbálta már vki? Vagy inkább a SOC?

(#3025) szabof1 válasza sniphoe (#3023) üzenetére

szabof1
(őstag)
LOGOUT blog

A NOD-ot addig ki kell kapcsolni. A Defy topicban tegnap volt valaki, akinek ugyanez volt a megoldás.

Zopo ZP900 Leader --- Defy MB525 BAYER (piros) - CM7.2, Defy és Defy+ leírások linkjei a LOGOUT blogomban --- Érdemes megnézni: tiszigyongy.blogspot.hu

(#3026) jeni

jeni
(PH! kedvence)

szia
a Defy + a wifi milyen egyeseknek?
nekem gagyi,sajnos többször bont,talán annyira legyengült a wifi jel? lehet valahogy tesztelni?

(#3027) Dark Archon válasza jeni (#3026) üzenetére

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Amikor már csak egy félkörívnyi térerő van, vagy annyi se, akkor nekem is van, hogy bont, de ez szvsz természetes. Amúgy meg villámgyorsan kapcsolódik, két routerrel is próbáltam. Ha van rendesen térerő, akkor nem bont.

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Windows 7 x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#3028) brian1974 válasza sniphoe (#3024) üzenetére

brian1974
(tag)

mi ez és mire jó? lehet, hogy hülye a kérdés, de kezdő vagyok Androidban....

....mindenkinek van egy befejezetlen napja.... OKOS szomszédom a minap: -Motoroztál ma? Ááá, dehogy. Döglött volt a benzin és kiment belőle az oktánszám.....

(#3029) sniphoe válasza brian1974 (#3028) üzenetére

sniphoe
(fanatikus tag)

Rootolni lehet vele, de én maradok a SOC-nál. (SuperOneClick)

(#3030) csl1982 válasza jeni (#3026) üzenetére

csl1982
(tag)

Szia,

nekem a gyors routert nem bírja, 5-10 percenként szakad (TP 1043). Régi routerekkel (Linksys WRT54Gx) tökéletes.

bartos33-nak (#2996): a telefont december elejétől használtam. Céges, az ügyintézőnk küldte vissza futárral.

Üdv,
CsL

(#3031) mate0314 válasza csl1982 (#3030) üzenetére

mate0314
(fanatikus tag)

Linksys WRT54GL tökéletes!

MB526 - CM10.1 - 2013XXXX - 2ndboot - 1.2Ghz / YeahPad A13

(#3032) fil válasza Gabesz77 (#3016) üzenetére

fil
(senior tag)

Figyelj arra ,hogy a router ne használja a 10 feletti csatornákat. Indítsd újra a routert.

(#3033) fil válasza csl1982 (#3030) üzenetére

fil
(senior tag)

Van az úgy ,hogy két hálózati eszköz "nem szereti" egymést. A TP meg nem egy komoly cucc ,még ha papírforma szerint az a jobb ,de az olcsók közül akkor már inkább egy linksys (bár abban is vannak gagyik)

(#3034) tibi-d válasza csl1982 (#3030) üzenetére

tibi-d
(lelkes újonc)

Nekem is tp1043 routerem van, a leggyorsabb wifire állítva, de még egyszer sem volt vele gondom.

(#3035) tibi-d

tibi-d
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Kinek milyen tapasztalata van, volt a headset-el kapcsolatban? Én úgy jártam, hogy zenehallgatás közben a zsinóron lévő gombon megnyomtam. A zene elhallgat, majd kisvártatva elkezd a kicsöngés hangja szólni. Mire elővettem a zsebemből, az utolsónak hívott számot újrahívta. Szerencsémre nem vette fel. A használati utasításban egy szó sincs a használatáról.

(#3036) Nyááár válasza kezdő (#1114) üzenetére

Nyááár
(újonc)

Szia. Van megoldás defy+ magyarításra, nekem van egy sima Defy-m azob 4.0.1-es magyar miui van, és van egy Defy+ -om is azon meg magyar cm7 van. Mindkèt rom hibátlan... irok egy topikot a megoldásokra majd a 7végén, nyugi van remény a hibákra :-)

www.miniszanatorium.hu (Léguti allergia és asztmatikus betegségek gyógyítása, sóterápia az ön otthonában!)

(#3037) csaszi72 válasza Nyááár (#3036) üzenetére

csaszi72
(fanatikus tag)

:C :R
De szájbarágós legyen!
:R

Egy társadalom civilizáltságának mértékét a rabokon lehet lemérni.(Dosztojevszkij) http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=csaszi72&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#3038) nortol válasza Nyááár (#3036) üzenetére

nortol
(senior tag)

A kérdés továbbra is az, hogy ha szervizelni kell, vissza tudsz e térni a gyári állapotra...
A magyarítás eddig is le volt már írva Joe30 által szépen szájbarágósan: http://motoroladefyall.info/content/motorola-defy-android-235-rootol%C3%A1sa-bootmen%C3%BC-telep%C3%ADt%C3%A9se-%C3%A9s-magyar%C3%ADt%C3%A1sa

A magyarítás tökéletesen visszaállítható, más idegen romokkal ellentétben...

Mert, hogy a defy+-ra még hiányzik az a szükséges plussz :-) (sbf)

[ Szerkesztve ]

(#3039) defymoto

defymoto
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Első hozzászólást készítünk?
Köszi.

Galaxy Nexus 4.2.2

(#3040) szabof1 válasza defymoto (#3039) üzenetére

szabof1
(őstag)
LOGOUT blog

Rakjátok össze egy Google dokumentumban, ahhoz többen is hozzáférhettek (egyesek szerkeszthetik, mások csak olvashatják) és amikor már végleges, akkor segítek a közzétételben.
(Én most veszem át a Defy 1. hsz-ek szerkesztését rum-cajsztól, kezdek képben lenni.)

(#3041) defymoto válasza szabof1 (#3040) üzenetére

defymoto
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Oks akkor a Google Dokumentumokban elkezdem.

Galaxy Nexus 4.2.2

(#3042) jeni válasza defymoto (#3039) üzenetére

jeni
(PH! kedvence)

Szia

Éppen ideje lenne :U ,hogy többen ismerjük meg és egyéb nyalánkságokat és intelmeket is merítsünk azokból.

Egyes dolgokat a másik két topikból is ki lehet ollózni. Nagyjából azonosak a DEFY PLUSZ telóra vonatkozó ismeretek,mint a sima Defy telónál,KIVÉTEL a ROM cserénél használt SBF fájlok és azokhoz kapcsolódó főzött romok milyenségeik.

[ Szerkesztve ]

(#3043) defymoto válasza jeni (#3042) üzenetére

defymoto
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszi! Ha szeretne valaki segíteni, kérem jelezze, és megosztom veletek!
Valamilyen bevezető szöveget kéne írni. Ki szeretné? :)

[ Szerkesztve ]

Galaxy Nexus 4.2.2

(#3044) jazzkifli

jazzkifli
(tag)

A böngészőmben benne maradt egy fül, amire ráfrissítettem és ezt látom:

[link]

Ez akkor most mit jelent? :U

Vérnyomáscsökkentő kávé? www.dev.dxn.hu

(#3045) p1ranha

p1ranha
(lelkes újonc)

Aki tett már fel brando fóliát a telójára, legyen szíves írja meg nekem, hogy miként kell szakszerűen felhelyezni, mert én egy fóliát már széttéptem egyszer :D

http://motoroladefyall.info

(#3046) nortol válasza jazzkifli (#3044) üzenetére

nortol
(senior tag)

Ahogy én látom, ez egy 2.3.4-re alapuló cm9
Vagyis dolgoznak rajta, viszont azt hiszem, hogy nekünk nem jó a 2.3.4...

Mert ha gebasz van, hogyan lesz belőle ismét retail eu 2.3.5 ?

(#3047) AnTigy

AnTigy
(kvázi-tag)

Szép napot Mindenkinek! :)

Aki új SD-kártya beszerzése előtt áll, vagy problémái vanna a jelenlegi kártyájával (sebesség, írás/olvasási hibák, progi FC-k, etc.), annak NAGYON hasznos lehet ha rápillant erre !

[ Szerkesztve ]

Minél többet megismersz, annál világosabbá válik milyen keveset is tudsz

(#3048) tbajusz

tbajusz
(újonc)

Egy gondomat röviden leírnám:

Korábban ADW launcher volt fent, most pedig Go- t használok, abból is egy magyar nyelvü változatát. Szép, gyors, stb.
De sokszor gondol egyet a defy+ és kikapcsolja a képernyőt magától, ha meg vissza akarom nyomni újra elsötétül!

Valakinek volt már ilyen, vagy tudna segíteni??

Defy+ tulaj

(#3049) brian1974

brian1974
(tag)

defy+ on valamiért nem megy a GPS? nem talál műholdat. nincs valakinek ötlete?

....mindenkinek van egy befejezetlen napja.... OKOS szomszédom a minap: -Motoroztál ma? Ááá, dehogy. Döglött volt a benzin és kiment belőle az oktánszám.....

(#3050) sniphoe válasza brian1974 (#3049) üzenetére

sniphoe
(fanatikus tag)

Ezzel meg tudod nézni, hogy lát-e műholdakat?!

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.