2013. május 26., vasárnap

(#5001) nfcfx válasza Geo-tin (#5000) üzenetére

nfcfx
(tag)

"romot is most raknék fel először"
Így ahogy mondod, raknál. Jelenleg a 2.3.6 nem rootolható, és root nélkül nem lehetséges semmilyen romot telepíteni.

(#5002) duda1978 válasza nfcfx (#5001) üzenetére

duda1978
(tag)

A 2.3.5 sbf fájl felrakható nem? Onnantól kezdve rakhat romot....

(#5003) defymoto

defymoto
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

(#5004) nfcfx válasza duda1978 (#5002) üzenetére

nfcfx
(tag)

Úgy tudom, hogy nem lehetséges a downgrade. De javítsatok ki ha tévedek.

(#5005) kammerer válasza Geo-tin (#5000) üzenetére

kammerer
(PH! addikt)

Ismerkedjetek meg. Link

Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet

(#5006) duda1978 válasza nfcfx (#5004) üzenetére

duda1978
(tag)

Én már visszamentem csak nem gyáriról .....

(#5007) nfcfx válasza duda1978 (#5006) üzenetére

nfcfx
(tag)

dehogy mentél :N

(#5008) belavagyokbp válasza nfcfx (#5007) üzenetére

belavagyokbp
(fanatikus tag)

Nekem gyári 2.3.5 ös eu romom volt, lementettem anno. most a német rom van fent magyarítva, a menüben azt írja "android verzió: 2.3.6", viszont akármikor visszatudom rakni a gyárit. De ha felrakom a 720p-t, akkor a menü meg azt írja hogy "android verzió:2.3.4".
Akkor most átvagyok b***va és igazából 2.3.4-es romot használok?? :DDD
Ezt már megkérdeztem párszor itt, de senki sem válaszolt...

www.dynamitonvedelem.hu

(#5009) dance1

dance1
(újonc)

Ez az aksi kérdés érdekes dolog.
Nekem is CM van fönt és 2,5-3 napot bír wifi megy mindig 2G ritkán játszani játszok vele és kb 4-5 óra telefonálás mondjuk éjjel repül.
Lehet ezek valami típushibák lehetnek másra nem nagyon tudok gondolni.

Motorola Defy+ Samsung Galaxy Ace

(#5010) nortol válasza belavagyokbp (#5008) üzenetére

nortol
(senior tag)

"Ezt már megkérdeztem párszor itt, de senki sem válaszolt..."

Csak nem használtad a keresőt...
Már nagyon sokszor lett erre válaszolva.

A 720p felül ír pár fontosabb fájlt...

http://matrixhu.info http://motoroladefyall.info Ha megbízható, fullos és reklámmentes webhostingot keresel, akkor keress meg!

(#5011) nfcfx válasza belavagyokbp (#5008) üzenetére

nfcfx
(tag)

ha felrakod a 720p-t és rettenetesen zavar az, hogy 2.3.4-et ír, akkor írd át a /system/build.prop fájlban :)

(#5012) duda1978 válasza nfcfx (#5007) üzenetére

duda1978
(tag)

Mondom....kérdezd nortont....

(#5013) nfcfx válasza duda1978 (#5012) üzenetére

nfcfx
(tag)

Ha volt egy 2.3.6-os rendszered a legfrissebb 231-es builddel telepítve, akkor arról nem tudsz visszatérni.

(#5014) duda1978 válasza nfcfx (#5013) üzenetére

duda1978
(tag)

DEFYPLUS_U3_4.5.1-134_DFP-132_BLUR_SIGN_SIGNED_USADEFYEMARAB1B8TFDE004.0R_PDS03C_USAJRDNGIBRO2DE_P019_A021_M002_HWp3_WIG148151_Service1FF.sbf

Ez volt fent.....

[ Szerkesztve ]

(#5015) belavagyokbp válasza nfcfx (#5011) üzenetére

belavagyokbp
(fanatikus tag)

Nem az a baj, hogy zavar, hanem hogy nem voltam/vagyok/ benne biztos, hogy pontosan melyik android rendszer fut a telefonomon, pláne így, hogy csak egy file-t kell átírni...

www.dynamitonvedelem.hu

(#5016) nfcfx válasza belavagyokbp (#5015) üzenetére

nfcfx
(tag)

2.3.5 van a telefonodon. a 720p mod csak néhány fájlt másol a telefonodra, és lecseréli a build.prop fájlt egy olyanra amiben benne vannak a 720p engedélyezéséhez szükséges sorok. na és ebben a build.prop fájlban valamiért 2.3.4 maradt a verzió.

(#5017) belavagyokbp válasza nfcfx (#5016) üzenetére

belavagyokbp
(fanatikus tag)

Oké, már tiszta :) Köszi a segítséget! ;)

www.dynamitonvedelem.hu

(#5018) Geo-tin válasza nfcfx (#5001) üzenetére

Geo-tin
(lelkes újonc)

Kár, pedig ha van jobb a gyári 2.3.6nál, jó lenne lecserélni bármi másra amitől gyorsabb :U

1. Csak PÜ-ben érdeklődj, 2. Elvárom hogy válaszolj az üzenetemre ha már előtte írtál, 3. A hirdetésem addig él míg le nem törlöm!

(#5019) Goose-T válasza nortol (#4992) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Felraktam a Quarx-féle CM 7.2-t, ne rakja fel senki. Valami el van baszarintva a CPU beállításoknál, mert valahogy 1000MHz helyet 0MHz van, és szinte állandóan 300MHz-en megy, ezért marha lassú. Mondjuk biztos sokáig bírná így az aksi. :DDD

Ha van valami olcsó, márkás aktív subwoofered eladó, akkor írj!

(#5020) Gabesz77

Gabesz77
(fanatikus tag)

Egy kis segítséget kérnék. 720p-s zipet (http://motoroladefyall.info/content/720p-and-panorama-gingerbread-motorola-based-roms-defy-and-defy) hogyan tudom unistallálni a telefonról?

[ Szerkesztve ]

(#5021) mazsi

mazsi
(fanatikus tag)

Gyerekek!

Annyian nyafogtok az aksi teljesítménye miatt, hogy érdemes lenne picit rendet vágni a sirámok és csalódott pillantások sorában.

Tények:
-a mobil iparág legnagyobb kerékkötője indulása óta az akkumulátor. Okkal adagolják a gyártók óvatosan az újdonságokat. Simán lehetne i7 processzor is a telefonokban, csak percenként kéne új dugaljat keresni. Örüljön a többség, hogy nem volt táska méretű telefonja! Az első kölcsön mobilom 12 kilót nyomott töltő és tartalék aksi nélkül :)
-a mai smartok nem telefonok, hanem mikroszámítógépek. A név lehet vita tárgya, de 4-5 éve a hívásindítás egy alkalmazás a sok közül az eszközökön. Én is szeretnék másodtelefont, ami 10-20 napig elmegy töltés nélkül, de ne akarjunk 10 évet visszaugrani az időben, mert kényelmetlenül lassúnak tűnne az akkori életünk.
-amerikai felmérés szerint naponta átlagosan, ismétlem átlagosan 150x pillantunk a telefonunk kijelzőjére. Akad, aki tucatszor és van, aki több mint ezerszer. Ennek számos oka van - gondoljatok csak a karórátok hiányára, vagy a funkciók gazdagságára.
-olvasni 2-4 napos készenléti időkről többeknél, ami jó hír. De azt senki se feledje, hogy nem egyformák a használati szokásaink. Két iker telefonja is máskor merül le, mégha nagyon hasonló a gondolkodásuk és egész nap együtt lógnak. Ezt a versenyszámot azok nyerik, akik nem telefonfüggők. Nálam 10-14 óra alatt merül le a telefonom, ha visszafogom a használatát, de nem azért vettem! Szerintem Ti sem.

Saját tapasztalatom szerint a gyors merülést az esetek 99%-ában mindig, ismétlem mindig a szoftveres környezet, vagy a felhasználó nem odafigyelése okozza. Nagy csáberő a másfél gigás belső tárhely és az akár több tíz GB-os kártya telepakolása mindenféle földi jóval, de nem célszerű. Francnak telepítünk 50-200 programot, aminek a fele mindig futni akar és tucatnyi -jó esetben- negyed óránként még szinkronizálni is valamelyik szerverrel.

Sok minden zabálja a szűkös erőforrásokat, aminek a nagyrésze az akkumulátor merülésében csúcsosodik ki. Senkit nem érdekel a folyamatosan csúcsra járatott processzor, vagy a telepakolt memória az asztali gépén, ha minden recenésmentesen indul és fut rajta. Tegye a szívére a kezét, aki még nem jutott el több tucatnyi megnyitott weboldalig a böngészőjében, mert kényelmesebb lapozni, mint újra és újra megnyitni.

De, hogy vitaindító írásom ne regény legyen írnék egy felsorolást a tapasztalataim szerint leggyilkosabb energiazabáló processzekről, persze ez is személyfüggő prioritást kaphat mindenkinél másképp.

Ami az én telefonom meríti:
kijelző
3D játék
3G (LTE) <Magyarországon még nincs ilyen>
online videó
2D játékok, böngésző, online chat
videólejátszás
processzor (főleg folyamatosan terhelve)
wifi
szinkron
online zene, kikapcsolt kijelzővel
SMS
telefonbeszélgetés
zenehallgatás (kikapcsolt kijelző)
BT
2G
OS (alapfunkciók)
minden más (ez érdekelne mi lehet :p)

Nem fejtettem ki mindennél az okot, de megtehetem, ha valakit jobban érdekel. Csak egy példa a végére: kishazánkban nincs folyamatos 3G szolgáltatás egyetlen négyzetkilométeren belül sem! Aki mást állít az ámít. Az egyik legszarabb a hazai telefonoknál a folyamatos ugrálás és váltás a frekvenciák között. Ezért hiszik sokan, hogy a 3G több energiát igényel az előző rendszereknél. Ha majd látnak valódi megoldást erre, akkor rájönnek a valóságra.

Dőreség a telefon gyors merülésére hivatkozni 3 napos garancián túl és követelni a cserét, amikor azt kaptuk amit akartunk. Persze a termék hátrányait egyik gyártó, vagy forgalmazó sem hangsúlyozza, de a sokoldalú felhasználhatóságnak ez is az ára. Azért a gyártók védelmében még ide szúrnám, hogy kevés a normálisan megírt és tesztelt kiegészítő program, mert lassan 10. éve a fogyasztó a fő teszter, de ebbe nem mennék bele.

Lényeg a lényeg, aki pókhálós töltőre vágyik az vegye sorra a lista egyes elemeit és mérlegelje, hogy a kényelem, az extra szolgáltatás ér-e többet, vagy az érzés hogy garantáltan nap végéig használhatja készülékét egy órás kitérő után is. Ezesetben is igaz a mondás: a kevesebb néha több.

Elnézést a hosszért.

http://meetoff.eu

(#5022) duda1978 válasza mazsi (#5021) üzenetére

duda1978
(tag)

Igen...pontosan..

Én,hogy nyugodtan használni tudjam,ezért rendeltem 4 aksit aljzati
töltővel..... :D :DD :DDD
Kibaszott kényelemes :DDD :DDD :DDD :DDD

(#5023) fil válasza mazsi (#5021) üzenetére

fil
(senior tag)

Így van :K

"Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes." Kong Qiu (Konfucius)

(#5024) sniphoe válasza Goose-T (#5019) üzenetére

sniphoe
(fanatikus tag)

Bizony, nálam is ugyanez volt a helyzet. :(((

If everything seems under control, you're just not going fast enough.

(#5025) Dark Archon

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyjából gyanúsan a 2.3.6 frissítés óta néha önálló életet él az érintőképernyő, hozzá sem érek és "nyomódik". Más nem tapasztalt hasonlót?

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Windows 7 x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#5026) Goose-T válasza sniphoe (#5024) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Helyette felraktam a WhiteRabbitPlus Edition v.1.3-at, eddig nagyon tuti. Remélem, hogy már kevesebb hiba van benne, mint a 0127-es CM 7.2-ben. Az csinált néha furcsa dolgokat: az akkuidő első 8-10 óráját nem számolta (a grafikon sem 100%-ról indult), meg néha eltűnt a lockscreen, és csak újraindítás után tudtam rendesen használni a telefont.

(#5027) jazzkifli válasza Goose-T (#5026) üzenetére

jazzkifli
(tag)

Nekem jól működik, eddig hibátlan :DDD

Vérnyomáscsökkentő kávé? www.dev.dxn.hu

(#5028) mazsi válasza Dark Archon (#5025) üzenetére

mazsi
(fanatikus tag)

Többek szerint a proximity szenzor zavar be, amit parasztosan úgy lehet tüneti kezelni, hogy a hátlap alatt a jobb felső csavaron fél fordulatot lazítasz a másodmikrofon közelében. A vízállóság esélye csökken, a probléma pedig ideiglenesen megszűnik.
Hardveres beavatkozás nélküli megoldás, ha kikapcsolod a kijelzőt 4-5 másodpercre, majd vissza. Ez viszont nem 100%-os megoldás, mert néha többször kell eljátszani a siker érdekében, néha napokra eltűnik a probléma. Informatikusok ilyenkor mondják, hogy lelke van az eszköznek - önálló életet él saját akarattal :)

http://meetoff.eu

(#5029) szabof1 válasza Dark Archon (#5025) üzenetére

szabof1
(őstag)
LOGOUT blog

Néha van nekem is ilyen "szellemkattintgatós" jelenség sima Defy CM7 alatt (1-2 havonta 1x) és olyankor nyomok neki egy Wipe cache + Wipe Dalvik Cache párost, attól megjavul.
+(#5028) mazsi:
Szerintem ez nem a proximity miatt van. A proximity (és a csavarhúzós fix) a telefonhívásnál masszívan elsötétedő képernyővel van összefüggésben.

(#5026) Goose-T:
Az egy ismert CM7 hiányosság (akksi kijelzés hiba) Defy+-nál és van rá fix.

[ Szerkesztve ]

Zopo ZP900 Leader --- Defy MB525 BAYER (piros) - CM7.2, Defy és Defy+ leírások linkjei a LOGOUT blogomban --- Érdemes megnézni: tiszigyongy.blogspot.hu

(#5030) sniphoe válasza Goose-T (#5026) üzenetére

sniphoe
(fanatikus tag)

Próbáltam azt is, de szerintem nem jobb a 0127es CMnél. Mondjuk az aroma installer része tetszett. :)

(#5031) Dark Archon válasza szabof1 (#5029) üzenetére

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

S hol van ez a wipe cache? Mert alig tudom használni, nem igazán akarja abbahagyni.

(#5032) Goose-T válasza szabof1 (#5029) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A töltöttséget jól jelezte ki, fel is töltötte 100%-ra meg minden, egyedül a Battery use menüpontban írt rossz időtartamot és mutatott nem 100%-ról induló grafikont. Értsd: feltöltöttem 100%-ra este, lehúztam, elmentem aludni, aztán másnap délelőtt mégis azt mutatta, hogy csak 2 órája megy akkuról a telefon 12 helyett. Szóval az első pár óra egyszerűen kiesett neki.

(#5033) sniphoe válasza Dark Archon (#5031) üzenetére

sniphoe
(fanatikus tag)

A CWM-ben.

[ Szerkesztve ]

(#5034) szabof1 válasza Goose-T (#5032) üzenetére

szabof1
(őstag)
LOGOUT blog

Trükkös. Ezt nem tudtam. :)
És a Fehér Nyúlban ez a hiba elmúlt, ugye? Mióta van fent nálad ez a nyúl?
Én is gondolkozom, hogy kipróbálom (igaz sima Defyn).

Zopo ZP900 Leader --- Defy MB525 BAYER (piros) - CM7.2, Defy és Defy+ leírások linkjei a LOGOUT blogomban --- Érdemes megnézni: tiszigyongy.blogspot.hu

(#5035) Dark Archon válasza sniphoe (#5033) üzenetére

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Ezzel most aztán többet tudok... :(

(#5036) belavagyokbp

belavagyokbp
(fanatikus tag)

na megjött a frissítés a német-magyar romra nálam...

www.dynamitonvedelem.hu

(#5037) Zolee72 válasza mazsi (#5021) üzenetére

Zolee72
(lelkes újonc)

Kedves Mazsi!

Nem szeretnék "nyafogni", ezért csak megkérdezem, hogy szerinted a képeken ábrázol szituban, mikor a készüléken semmi se fut és 2G-re van állítva, mik a lehetőségek???

[L:/dl/upc/2012-02/368080_kep02.jpg](IMG:/dl/upc/2012-02/368080_kep02.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

Mint látod még a képernyő pár másodperces bekapcsolása sincs jelen, hiszen akkor szerepelne a listában, mint fogyasztó tényező.
Szerintem 2012-ben nem olyan világtól elrugaszkodott kívánság, hogy mikor NEM HASZNÁLOM a készüléket (tudom, ilyenkor is baromi sok számolni valója van, főleg ha gyári állapotú a gép és egy db plusz progi sincs rajta), akkor kibírjon 2-3 napot. Mindezt a LUXUST azért, hogy használat esetén is kibírjon mondjuk 1,5 napot.
Ezt különben tudják is a készülékek, és gondolom a Defy+ is, csak hát van párunknak olyan Defy+, amiben valami "beakadt" vagy "kiakadt" vagy "zárlatos" valamilye. Erre kéne valami segítség, az okostelefonok működésének leírása helyett. Bár beismerem, biztos van pár olyan felhasználó is, aki mindenféle programot tesz fel és utána "nyafog" :-).

(#5038) Zolee72 válasza mazsi (#5021) üzenetére

Zolee72
(lelkes újonc)

És a másik kép:

(#5039) bogibrain

bogibrain
(újonc)

Sziasztok!

2.3.6-os OTA által frissített ROM még mindig nem rootolható?
Nekem a gyári ROM van fenn (2.3.5) + 720p mod (szóval most 2.3.4-nek látom), most adott be hozzá OTA frissítést.
Még nem mertem felrakni, mert nem tudom milyen hatással lesz rá.

Rootolt, CWM-es & 720p mod-os Defy+-ra próbálta már valaki felrakni a 2.3.6-os OTA frissítést? Felmegy rá egyáltalán, vagy "update failed"-re fut? Ha felrakom gondolom a 720p mod-nak is annyi, vagy van már esetleg erre is 720p mod? Nekem fontos lenne, mert amatőr szeretek videózgatni vele :)

Segítség!!! Küldjetek tapsztalatokat plííz! :F

Előre is köszönöm! :R

(#5040) szabof1 válasza Dark Archon (#5035) üzenetére

szabof1
(őstag)
LOGOUT blog

A CWM-et (Custom Recovery-t) a Defy 2ndInit programmal tudod telepíteni.
Itt találsz hozzá segítséget: [link] (Első lépésben rootolni kell, aztán a 2. lépésben telpíted a CWM-et.)
A CWM-be a telefon bekapcsolása utáni kb. 5-10. mp-ben a kék led (kb. 1 mp-es) megjelenésekor tudsz belépni, ha ekkor megnyomod a hangerő le gombot.

[ Szerkesztve ]

(#5041) Goose-T válasza szabof1 (#5034) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A nyuszissal most jól mutatja a készenléti időt tegnap este óta, akkor raktam fel.

(#5042) Gabesz77

Gabesz77
(fanatikus tag)

Feldobtam a CM7-et, kb meddig töltöget körbe-körbe a kis fickó az első indulásnál?

(#5043) Goose-T válasza Gabesz77 (#5042) üzenetére

Goose-T
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Előfordulhat, hogy a CM7 telepítése után megakad az animációnál a betöltés. Ha 10 percnél tovább csinálja, akkor nyomd meg egyszerre a power+hangerő fel+hangerő le gombokat, akkor újraindul a telefon, és utána már jó lesz.

(#5044) Gabesz77 válasza Goose-T (#5043) üzenetére

Gabesz77
(fanatikus tag)

Így is történt. Köszi szépen!

(#5045) Dark Archon válasza szabof1 (#5040) üzenetére

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Ha jól tudom, a Defy+ 2.3.6 nem rootolható (még), így alapból bukta.

(#5046) szabof1 válasza Dark Archon (#5045) üzenetére

szabof1
(őstag)
LOGOUT blog

Ha a most frissült 2.3.6-os, akkor így van, még nem rootolható és így a CWM sem telepíthető.

Azért az kipróbálhatnád, hogy megoldja-e a problémádat az, ha a gyári recoveryben (bekapcsolás közben nyomod a hangerő le gombot, majd az Android robotos felkiáltójelnél egyszerre megnyomod a két hangerő gombot) csinálsz egy Wipe cache partition-t.
Ez nem töröl semmi fontosat, csak a gyorsítótárat, tehát veszteni valód nincsen.

[ Szerkesztve ]

(#5047) Macgyveer válasza szabof1 (#5046) üzenetére

Macgyveer
(újonc)

Vajon meddig?

(#5048) dunc

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

235 van most,ez a 16 mb a 236 ?

PSN ID JupixHUN

(#5049) cybm

cybm
(lelkes újonc)

Ha feltelepitem a CM7.2-ot, es utana unrootolni akarom, akkor ez igy fog mukodni rendesen? En ugy tudom hogy azert nincs ugye alapbol root,hogy biztonsagosabb legyen a rendszer. Ebbol en arra kovetkeztetek, hogy 1-2 alkalom kivetelevel, amikor vmiert szukseg van root jogra, utana felesleges rootolva hagyni a telot, es biztonsagosabb ha unrootolom (max. rootolom megint ha valami olyan kell.) vagy hibas a gondolatmenetem ?:DD Mi errol a velemnyetek, vagy hogyan mukodik ez ?

(#5050) dunc

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

236 Magyarítására van mód ?

PSN ID JupixHUN

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.