Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    Sziasztok!

    Már többször előfordult nálam, úgyhogy megkérdezem: nálatok nem volt még olyan jelenség, hogy a gép épp elmenni készül alvó állapotba, elsötétül a képernyő is, még pörög a ventilátor, ezután szokta megszüntetni a tápellátását minden eszköznek, leszámítva a memóriát, DE ekkor megreked a folyamat, és végül nem megy el aludni? A háttértárak (SSD, HDD) továbbra is kapnak tápot, a ventilátor elég gyorsan pörög, és innen egyszerűen nincs is tovább: sem elaludni nem szokott ilyenkor, de már felhasználói beavatkozásra sem csinál semmit, sajnos egyetlen megoldás ilyenkor a durva kikapcsolás (hosszan nyomvatartva a bekapcsológombot). Nagyon frusztráló, főleg, amikor úgy küldöm el a gépet aludni, hogy van pár fontos megnyitott programom (tanulva az esetből már mindent mentek még altatás előtt...).
    Szerencsére nem fordul elő túl gyakran, de amiatt viszont még idegesítőbb a dolog, hogy teljesen kiszámíthatatlan és egyelőre számomra visszafejthetetlen, hogy mitől is jön elő.

    Mondjuk most jöttem rá, hogy a Lenovo Energy Management mellett fent van a Lenovo EnergyCut is (most erről hirtelen nem találtam linket), utóbbi amiatt került fel, mert csak ez oldott meg egy Eszközkezelőben hiányzó driverproblémát, meg valahol pont azt olvastam, hogy van, hogy bizonyos energiamenedzsmenttel kapcsolatos problémák elkerüléséhez nem árt, ha ez IS fent van. Ne kérjétek, hogy megtaláljam, hol olvastam ezt, nem találom, Lenovós fórum volt, lehet, hogy full baromság, és pont ez okozza a problémát.
    Itt valaki azt írja (jé, eddig nem is láttam, hogy van ilyen összevont Y570-Y580 összevont topic), hogy "Energy cut - és a power saver néha összevesznek", itt a "power saver" alatt nem tudom, mit ért az illető, az OS beépített energiamenedzsmentjét, vagy az általam említett Lenovo Energy Management szoftvert. Majd persze megpróbálom, hogy leszedem az EnergyCutot, csak azért rákérdezek, nálatok mi a pálya ezzel, tapasztaltatok-e ilyesmit.

    =========================

    (#3193) mattheus :
    Na, megérkezett azóta a bottom case cover? :)

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák