Új hozzászólás Aktív témák

  • Xmister

    senior tag

    válasz BalanceR #12028 üzenetére

    A battstatnak semmi köze az akku kijelzéshez. [link]
    "This file [batterystats.bin] is used to maintain, across reboots, low-level data about the kinds of operations the device and your apps are doing between battery changes. That is, it is solely used to compute the blame for battery usage shown in the "Battery Use" UI in settings. That is, it has deeply significant things like "app X held a wake lock for 2 minutes" and "the screen was on at 60% brightness for 10 minutes."

    It has no impact on the current battery level shown to you. It has no impact on your battery life."

    Olyan sincs, hogy ROM telepítéseknél egy ideig pontatlan lehet. Nem a ROM felelős az akku kezeléséért, ez sokkal alacsonyabb szinten történik. A % visszajelzés sem tipp, hanem feszültség-érték alapján történik, az akku által jelzett gyári feszültség, és a rendelkezésre álló feszültség aránya egy bizonyos intervallumon belül.

    Amiről itt mindenki beszél, az a legtöbb telefonnál igaz: a szoftveresen jelzett 100% után még képes az akku némi töltést fogadni. Hogy mennyit az minden típusnál más. Ez lehet szándékos a gyártók részéről, hogy egyes darabok közötti különbséget elfedjék, vagyis a rosszabul sikerült akkumulátorok se 98%-ot jelezzenek egy perccel feltöltés után. De lehet simán rosszul belőtt kalibráció is az akku kezelő firmware-ben, vagy a kernelben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák