2012. május 23., szerda

(#1) Mr.Peter

Mr.Peter
(tag)

Kíváncsi vagyok, mikor és mi lesz ebből? :K

<<<KEEP IT REAL!>>>

(#2) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Mért nem vagyok én meglepődve ezen? :(

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#3) lordfreyr

lordfreyr
(őstag)
LOGOUT blog

A kormány eladta saját magának a frekvenciákat a 4. mobilszolgáltató létrehozásáért, mindezt olyan nyíltan, mintha kommunizmus lenne, meg sem próbálták fenntartani az árverés látszatát. Remélem az EU fogja megtámadni, nem a kizárt pályázók, azok úgyse mennének semmire ezek után.
Az egész első fordulót újra kéne kezdeni a konzorcium kizárásával, amíg nem lesz tényleges árverés belőle. Persze saját magukat úgysem zárják ki...

[ Szerkesztve ]

"I think the devil is hiding behind her smile"

(#4) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Az állam fogja fizetni az évi 100 milliárdot? A "saját" hálózat kiépítését? Ej, de jól állunk... Na de sebaj, majd bevezetik a "két szemed van, fizess" adót, abból majd lehet finanszírozni. Na meg egy pár új szép nagy irodát is a vezéreinknek... :(((

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#5) Cyberpunk válasza lordfreyr (#3) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Hát igen pont ezen gondolkodtam el én is. Állami vállalat vesz meg állami frekvencia sávot. ;]
Enyhén gyanús körülmények között. Nem tudom valaki fent komoly pénzt lát ebben, csak majd az áraikra leszek kíváncsi. Mondjuk nem lenne rossz egy a másik három szolgáltatónál olcsóbban adni a percdíjakt, meg minden. Mert azért ott is van egy kis kartelezési gyanúm.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#6) grabber válasza lordfreyr (#3) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Azért nincs most kommunizmus,mert anno még tudtak felelőst találni.A mai demokráciában ilyen már nincs :U

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#7) jerry311 válasza lordfreyr (#3) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Az egyiket kizartak, mert adotartozasa van, a masikat meg azert mert keptelen volt a tartalmi eloirasoknak megfelelo palyazatot benyujtani. Annyira egyertelmu okok, hogy egyiknek sem erdemes fellebbezni, mert elbuknanak ujra.
Brusszel meg csak annyit vizsgalhat, hogy utkozike az EU vagy magyar jogrendbe, ha nem akkor ok is elbuknak.
Nem vagyok en az allam, meg a Posta partjan, de ez egy eleg szepen megrendezett kozbeszerzesi szindarab volt, kritizalni lehet, belekotni mar kevesbe. :(

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#8) avman válasza atike (#4) üzenetére

avman
(őstag)

ha nem is az egészet, de egy részét biztosan... elvileg ezek ugyan állami tulajdonú cégek, amelyek konzorciumba tömörültek de a saját tőkéjükből, valamint kölcsönökből, és persze valamilyen úton-módon nyújtott állami támogatásból kívánnak fedezni mindent. hogy az utóbbi mennyi lesz, és milyen úton kapják, erről gyanítom majd olvashatunk sokat, ha eljön az ideje.

[ Szerkesztve ]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#9) MacCaine

MacCaine
(senior tag)
LOGOUT blog

A Posta első nyereséges üzletága? :F

Dél-pesti lakás eladó, érdeklődni privátban. Pee for Houston, pee for Austin, pee for the state my heart got lost in... And shake twice for Texas. :-DDD

(#11) domperke

domperke
(őstag)

Kicsit hátszeles volt a posta?Egyik zsebből a másikba rakjuk a pénzt? :W

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#12) Hiftu válasza MacCaine (#9) üzenetére

Hiftu
(fanatikus tag)

Arról a postáról beszélsz, amit itt nálunk Magyar Posta néven lehet ismerni?
Ha ugyanarról beszélünk, akkor szerintem nélkülözhetjük a nyereség szót az üzleti politikájukból.

Szerk.
Dömperke:
Nem teljesen. Az állam a mi pénzünket az általa kinevezett (lásd: haver, családtag, üzlettárs) emberek zsebébe rakja.

[ Szerkesztve ]

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Már értem miért nevezik felhőnek! Mindenki látja, ha akarod, ha nem!

(#13) anulu válasza Hiftu (#12) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

akkor már nem csak a feladott csomagok fognak "véletlenül eltűnni", hanem az IP packetek is? :S

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#14) Balu12 válasza Mr.Peter (#1) üzenetére

Balu12
(újonc)

Én is kíváncsi vagyok mi lessz ebből.

(#15) gordonfreemN válasza anulu (#13) üzenetére

gordonfreemN
(őstag)

Meg majd faccaul le ehet hallgatni a hivasokat, alkotmanyi jogokra hivatkozva?

(#16) BlackPriest válasza MacCaine (#9) üzenetére

BlackPriest
(senior tag)
LOGOUT blog

jah, miután a nép kifizette az infrastruktúrát. és kíváncsi vagyok mikor lesz normális lefedettsége...a készülékekről ne is beszéljünk meg a percdíjakról

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!

(#17) domperke válasza anulu (#13) üzenetére

domperke
(őstag)

+1 :C

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#18) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

A konzorciumból hiányolom a mol-t és az otp-t. :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#19) FF23 válasza lordfreyr (#3) üzenetére

FF23
(tag)

Tudod mi jut eszembe arról aki feljelentgeti hazáját és idegen beavatkozást kér ellene? A liba híg végterméke! Igen, a komcsik is moszkva tankjaival jöttek vissza '56-ban. Mi a különbség?

Egyébként nagyon helyes, egy csomó lé itthon marad. Teszári sem lenne rossz választás, ha áttenné ide a Digi székhelyét.

(#20) Barthezz2

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Megkérnék mindenkit, hogy a cikk tartalma ellenére igyekezzünk kerülni az aktuálpolitikai vonatkozásokat, és maradjunk a közvetlen témánál amennyire lehetséges!

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#21) BlackPriest

BlackPriest
(senior tag)
LOGOUT blog

belső infó, a teljes készüléklista:

;]

(#22) delibab

delibab
(kvázi-tag)

Én örülnék egy hazai szolgáltatónak, persze csak ha jó árak lennének, de mondjuk, hogy ilyen nyíltan manipulálják ezeket a milliárdos üzleteket, az egy kicsit fáj... :W

Ha nekem írsz akkor válaszolok, ennél többet én sem várok el, de ezt igen!!!

(#23) AMD ehog

AMD ehog
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

És mi lesz a márkaneve, azt lehet már tudni?

Viszlát symbian, üdv Android. HTC Desire S-OFF, CM7r2

(#24) blackrulz válasza FF23 (#19) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

jah egy csomó lé itt marad, csak nehogy egy csomó lét elvigyen mint a bkv meg a társai, legyen kicsit kisebb pénznyelő mint a 4-es metró, stb... ezt majd a jövő eldönti.

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#26) Mexildos

Mexildos
(tag)

Mit zavar titeket egy magyar vállalat még ha állami is. Inkább ez mint a vietnámi tell...

Amúgy meg örülök neki hogy lesz egy állami vállalat ami még lehet nyereséges is ha odaver. Valahogy az államnak is kell bevételt termelnie.
És hát az emberek egy válság kellős közepén pár dologról képtelenek lemondani: cigi, pia, telefon.
Meg lehet nézni azért a telefontársaságokat nem viselte meg annyira a válság :D A T-nek még van az üzletei megújítására is elég zsozsója.

(#27) FF23 válasza blackrulz (#24) üzenetére

FF23
(tag)

Természetesen a korrupciót nem támogatom.
Működjön jól, tartson itthon az ágazatból minél több bevételt és akkor rendben.

[ Szerkesztve ]

(#28) opr

opr
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát, ez most valahogy annyira nem lepett meg...
Mindenesetre a többi jelentkezőt a győztes egyszerűen letaPosta :DDD

[ Szerkesztve ]

(#29) BlackPriest válasza Mexildos (#26) üzenetére

BlackPriest
(senior tag)
LOGOUT blog

ha meg veszteséges, jön a fül adó...

amúgy egy ekkora országba minek még 1 szolgáltató? mindegy, hogy magyar vagy sárga, vagy bármilyen, főleg ennyi év mobilozás után, akinek kell, annak úgyis van 1-2-3 telefonja és száma, ha nem tudnak valami nagyot durrantani, nem fognak labdába rúgni. vagy nagyon jó percdíjak kellenek, vagy extragyors mobilnet, a 0ft-os készülék alá már csak nem mennek. esetleg kitiltják a többit és államosítják a tornyokat?

(#30) dragon1993 válasza BlackPriest (#29) üzenetére

dragon1993
(senior tag)

A parkolást holnaptól csak telóról lehet végezni. Támogatott szolgáltatót: Nemzeti szolgáltató.

Napi ZTE Blade Hírek : http://zteportal.eu

(#31) 4d

4d
(fanatikus tag)

Hajrá Posta!! :K

(#32) BlackPriest válasza dragon1993 (#30) üzenetére

BlackPriest
(senior tag)
LOGOUT blog

nem merek válaszolni :U

(#33) KEndre

KEndre
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyet mondok: MALÉV
Jó gazda a magyar állam?

Még kettőt: BKV, MÁV.

:(

(#34) Möhe

Möhe
(őstag)

Még egy cég ahol majd lesz hely a rokonoknak,barátoknak jólfizető papírtologatós meló.

Kíváncsi vagyok a szolgáltatásukra ha majd elindul. Vagy ez egy újabb sarc lesz ,kötelező előfizetni címszóval,mert erősíteni kell a gazdaságot,hogy dübörögjön.

"Istenem, kérlek adj nekem bölcsességet, hogy megérthessem a páromat, adj szeretetet, hogy megbocsájthassak neki, és adj türelmet, hogy elviseljem a hibáit. Mert ha erőt kérnék, akkor biztos agyonverném. Ámen."

(#35) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

Jesszus, még így leírva is borzalmas... :D

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#36) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2 lehetőségük van..
az egyik a legdrágább, hogy saját maguk alakítják ki a lefedetséget...
a másik az olcsóbb, hogy bérlik a tornyokat..

ha az elsőt választják akkor erőssen csődközeliek lesznek...

(#37) lordfreyr válasza FF23 (#19) üzenetére

lordfreyr
(őstag)
LOGOUT blog

Ettől nem fog itthon maradni egy csomó pénz, hanem pont hogy nem fog külföldről bejönni több és a verseny sem fog felélénkülni.
Jó kérdés még, hogy mi a pontos motivációja a konzorciumnak, idővel majd kiderül, de profitálni nem mi fogunk belőle.
Az OFF-ra reagáltam privátban.

(#26) Mexildos: A kérdés azonban, hogy egy állami cég mennyiben fogja az állam zsebéből finanszírozni az egészet, illetve miután ezt megtette, mennyiben fogja visszaforgatni, tehát a keletkezett haszon az államé lesz-e. Az árak lenyomásánál is felmerül a kérdés, hogy jobban megérné-e a konzorciumnak versenyhelyzetet teremteni, mint a többiekhez igazítani az árakat, előbbi esetben ugyanis a konzorcium mögött álló személyek elesnének az adókból származó bevételek jelentős részétől, ami bizonyos szinten nagyobb kiesés lenne, mint bevétel. Tehát ha alá is ígérnek a többieknek, nem úgy fogják tenni, hogy ne maradjon kompenzáció, ami híján kisebb lenne a telefonszámlánk azonos felhasználás mellett.
Ráadásul nyomást is gyakorolhatnak majd a későbbiekben a többiekre, de ez megint politikai téma lenne innentől.
Nem az a baj, hogy valami állami, hanem ha a haszon belőle nem az államé.
És ahogy többen is írták már, ez egy kockázatos lépés, amit nem most kéne.

[ Szerkesztve ]

"I think the devil is hiding behind her smile"

(#38) Möhe válasza ftc (#36) üzenetére

Möhe
(őstag)

Ha a második,akkor már megvannak a tornyokra a bérleti szerződések 1-2 offshore cégen keresztül 20 éves bérletre aláírva.

"Istenem, kérlek adj nekem bölcsességet, hogy megérthessem a páromat, adj szeretetet, hogy megbocsájthassak neki, és adj türelmet, hogy elviseljem a hibáit. Mert ha erőt kérnék, akkor biztos agyonverném. Ámen."

(#39) disy68 válasza Mexildos (#26) üzenetére

disy68
(újonc)

Szerintem az zavar sokakat, többek közt engem is, hogy a jelenlegi nem túl kellemes pénzügyi helyzetben az állam belefog egy több milliárdos beruházásba, ami egyáltalán nem biztos, hogy sikeres lesz. Amennyiben ezt egy államtól független magyar cég tenné, még örülnénk is neki, de ha bármi rosszul sül el az bizony a mi zsebünkre megy. Nem beszélve arról, amit előttem is említettek, hogy a meglévő 3 szolgáltató mellé mennyi eséllyel indul egy negyedik.

Kíváncsian várom amúgy a fejleményeket, és reméljük bejön a buli mielőtt becsődöl az ország.

(#40) Brutális eb

Brutális eb
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Carrier IQ helyett érkezik a jurta IQ ;] :DD

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#41) dajkopali válasza Brutális eb (#40) üzenetére

dajkopali
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:C :R

"Retire, relax, enjoy your family. It is just a phone. Not worth it." by Steve Jobs on iPhone 4

(#42) fordfairlane válasza disy68 (#39) üzenetére

fordfairlane
(PH! addikt)

Szerintem az zavar sokakat, többek közt engem is, hogy a jelenlegi nem túl kellemes pénzügyi helyzetben az állam belefog egy több milliárdos beruházásba, ami egyáltalán nem biztos, hogy sikeres lesz.

Szépen lefölözi fele a mobilpiac hasznának egy részét. Ez gyakorlatilag a telkóadó, fedőcégen keresztül. :))

my hovercraft is full of eels

(#43) smog86

smog86
(senior tag)

Mivel a közszolgálatban dolgozó embereknek az összes mobilját átfogják vinni az új szolgáltatóhoz, így alapból lesz több százezer előfizetője már a kezdetkor.
Azt meg csak gondolom, hogy a jelenlegi Postafon előfizetőit is átviszik (pár ezer).

RIP MALÉV

(#44) janos1988 válasza Barthezz2 (#20) üzenetére

janos1988
(őstag)

Mitől féltek ennyire?

A Windows 7 és 8 közötti különbség a Linux "nyelvén": 3.2.10 -> 3.2.11

(#45) janos1988 válasza MacCaine (#9) üzenetére

janos1988
(őstag)

Jó reggelt! Talán a posta (és a nav :) ) ami nyereséges és nem szívja az állam csecsét. De talán érthető, hogy mozdulni kell valamerre a postának, mert jövő év elejétől piacnyitás és hogy azután mi lesz...

[ Szerkesztve ]

(#46) MacCaine válasza janos1988 (#45) üzenetére

MacCaine
(senior tag)
LOGOUT blog

Najó, a biztosító lehet (meg ennek köszönhetően az egész cég), de a csigamail tuti nem...

Dél-pesti lakás eladó, érdeklődni privátban. Pee for Houston, pee for Austin, pee for the state my heart got lost in... And shake twice for Texas. :-DDD

(#47) janos1988 válasza MacCaine (#46) üzenetére

janos1988
(őstag)

Az összes szolgáltatásával együttvéve nyereséges úgy, hogy a saját dolgozóit kifizette. A biztosításait inkább hagyjuk, elég csak példának okáért felhozni a Posta Casco-t. Ami annyira sikeres, hogy maga a posta a saját autóflottájára is másnál köttette meg a biztosítást.

(#48) Apika

Apika
(PH! addikt)

Kíváncsi leszek rájuk... :K

(#49) Ringman

Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

szerintem az alábbiak fognak történni:
- állami hivatalok, közig, önkorm.,állami cégek kapnak egy ajánlatot
- jópár ember a nagy piacszerzés miatt gigantikus prémiumot fog kapni

A kiírásban az is szerepel, hogy a megszerzett frekvencia-használati jogot a nyertes 2015-ig nem értékesítheti.
2015.01.01-én 1 Ft-ért vajon ki fogja megvenni? :U

Szakértők a saját hálózat kiépítésének költségeit az első években alsó hangon évi 100 milliárd forintra becsülik, melyet ebben az esetben az állam finanszíroz majd.

biztosan készültek ezzel kapcsolatos hatástanulmányok, megtérülés várható idejére vonatkozóan ;]

+ aki nem magyar telekom. céggel szerződik nem is hazaffy..

hülyékkel nem tárgyalunk

(#50) Edenyke

Edenyke
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Botrány.

Rekordon az államadósság, rajtunk röhög egész Európa, lassan már a semmit is megadóztatják, hogy bevételhez jussanak, erre nekiállnak "mobilszolgáltatósdit" játszani a mi pénzünkből.

A hálózatkiépítési határidőket se fogjâk tuti betartani, legfeljebb megváltoztatják utólag visszamenőleg az időpontokat.
Így majd lesz egy "második 4es metrőnk". :((

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

Hirdetés

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.