Új hozzászólás Aktív témák

  • formasu

    tag

    válasz Malacka #2175 üzenetére

    Sziasztok!
    Úgy látom, hasonló az állapotunk Malackával. /a 2169-ben leírtam/ Én jártam a McKenzie egyéni gyógytornára. Klári kérdezte, hol van ilyen. Nekem az ideggyógyász írta fel, de a reumás is felírhatja. Kórházakban van ilyen egyéni torna, és az "SZTK" rendelőkben is. Ezek a nem fizetősek. Fizetősben gyógytornászok csinálják, de az elég "húzós". Egy ismerősömnek óránként 6000 Ft volt maszekban.
    Én becsülettel végigcsináltam a 10 egyéni tornát, és otthon is folytattam. Javultam is tőle, de csak egy szintig! Tovább már nem javultam....., a kisugárzás, fájdalom csökkent, de nem szűnt meg.
    A sokadik dokiváltás segített, mint írtam, és azon belül is a gerincbe kapott "epidurális" injekciók. Utána 2x kéthetenként kaptam "Facet" blokádokat a Th11-12-nél. /Ezt nem értem, hogy mi, de használt/ Elég sokat szenvedtem, mire ide eljutottam. A McKenzie tornát már abba hagytam, mert a doki nem kimondottan preferálta, de a hetenkénti 2x-3x egy óra úszásra azt mondta, hogy folytassam, és a naponta 2x15' lógást a denevérpadon is.
    Mindkettő használ, jó, úgy érzem utána.
    Dg: Hernia disci L4
    Discopathia lumbalis
    Ischialgia 1.s
    Fájdalomcsillapítót már több hete nem szedek, a kisugárzó fájdalmak megszűntek a bal vádlinál, és utána egy-két héttel a bal csípőnél is. Időnként középen, a gerincnél érzem kicsit. Csak ékpárnán, vagy térdeplő széken ülök, autóban használom a deréktámaszt. Mindjárt kettőt vettem belőle, a másik ülésre is. Feleségem az első út után megjegyezte, hogy mennyivel jobb érzés így ülni az autóban.
    Minden igyekezetem arra irányul, hogy a műtétet elkerüljem.
    Fájdalommentes napokat kívánok mindenkinek!

    A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

Új hozzászólás Aktív témák